Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk: Neuralink hjerne-chip er snart klar til forsøg på mennesker

Neuralink-chefen regner med at indlede de første kliniske forsøg om et halvt år.

Den amerikanske rigmand og entreprenør Elon Musk sætter en ny dato for, hvornår hans virksomhed Neuralink vil være klar til at indlede forsøg på mennesker.

Han forventer at de kliniske forsøg med den særlig chip-hjerne interface vil kunne finde sted om et halvt år, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Med chip-implantaterne håber Neuralink på at kunne restaurere mistede hjerne- eller neurale funktioner, såsom at få lammede til at gå igen eller give synet tilbage til mennesker, der har mistet synet.

Neuralink er allerede blevet afprøvet på en række dyr, og Neuralink er nu klar til at indhente tilladelse til kliniske forsøg på mennesker ved den amerikanske tilsynsmyndighed på området, ’Foods and Drugs Administration’ (FDA).

”Vi vil være ekstremt forsigtige og vil sikre os, at enheden fungerer godt, før vi implanteret det i et menneske,” noterer Elon Musk ved et offentligt Neuralink event, han forventer samtidigt at udviklingen kan tage hurtigt fart.

”Udviklingen vil, i starten og særligt når den er anvendt på mennesker, virke pinefuld langsommelig, men vi gør alt vi kan for at få tingene til at skalere i parallelforløb. I teorien kan udviklingen blive eksponentiel,” lyder det fra Elon Musk.

Neuralink, som blev stiftet i 2016, er dog faldet bagud i forhold til flere tidligere tidslinjer. I 2019 lød det fra Elon Musk, at der dengang vil blive søgt om tilladelse til kliniske forsøg hos FDA en gang i slutningen 2020.

I 2021 lød det ligeledes mod slutningen af året, at de første forsøg på mennesker vil foregå en gang i 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere