Artikel top billede

Bog: Styr dig selv – også når bølgerne går højt og verden er besværlig

Ny udgivelse giver konkrete råd til at identificere og håndtere følelser, der ellers nemt kan spænde ben for både projekter, samarbejde og karriere.

Følelser kan være en god ting. Men de kan også spænde ben for evnen til at træffe rationelle beslutninger. Særligt når man føler sig stresset, overvældet eller skal håndtere en dum verden og mennesker, der som bekendt ikke altid opfører sig helt, som man foretrækker det.

Ny bog vil gøre det nemmere at tackle præcis dét. Og man kan jo passende starte med at tage et par dybe vejrtrækninger og læse den lange titel højt og langsomt op for sig selv et par gange: ”Calm Your Emotions: Overcome Your Anxious, Negative, and Pessimistic Brain and Find Balance, Resilience, & Calm.”

Det kan – indrømmet – lyde en smule flippet og new age-agtigt. Men økonom og adfærdspsykolog Nick Trenton gør en dyd ud af ikke at bero for meget på de vanlige quick-fixes som bare at være glad, taknemmelig og grave meditationspuden frem fra skabet.

I stedet trækker han på alt fra moderne psykologi til religion og filosofi med henblik på at give råd til at styre følelserne, der faktisk virker.

Undervejs får man viden om, hvad følelser er for en størrelse og hvad der typisk udløser dem.

Her er også en masse konkrete råd om, hvordan man bliver bedre til at omgå dem og udtrykke sig selv på en måde, så man ikke skaber unødig modstand hos andre.

Hvilket jo kan være en nyttig evne at have, når bølgerne går højt, og sikringen er lige ved at brænde over.

Titel: Calm Your Emotions: Overcome Your Anxious, Negative, and Pessimistic Brain and Find Balance, Resilience, & Calm / Forfatter: Nick Trenton