Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Bærbar Playstation kan koste Sony dyrt

Sony vil give Nintendo kamp til stregen med sin bærbare spillekonsol PSP, der blev lanceret i går i Japan. Spillemaskinen blev hurtigt udsolgt, men analytikere ser tab i horisonten, for prisen er presset ekstremt langt i bund.

De første 200.000 eksemplarer af den nye bærbare Playstation fra Sony, der kom på markedet i Japan i går, blev allerede udsolgt indenfor et par timer, skriver Financial Times.

PSP, Playstation Portable, er ifølge de første anmeldelser en lækker lille sag, der er pakket med alskens godter, som for eksempel de nyeste grafikteknologier og musik- og filmafspiller ? der i parentes bemærket er afhængig af Sony's egne memorysticks.

Spørgsmålet er bare, om Sony har proppet for mange godter i posen.

Taber en tusse per apparat
Flere analytikere gætter på, at Sony taber omtrent 1.000 kroner hver gang, der ryger en PSP over disken. Det betyder, at profitten bliver nødt til at komme fra spilsalget.

Men der er dog langt til det salg, som ærkerivalen Nintendo kunne prale med, da firmaet lancerede sin bærbare spillekonsol. Nintendo DS, tidligere på måneden.

Der røg en million enheder ned fra hylderne i løbet af den første uge. Sony satser foreløbigt på at sælge en halv million inden udgangen af måneden af sin maskine, der ligesom rivalen koster omkring 1.000 kroner på det japanske marked.

Sony skabte PSP'en for at kæmpe sig tilbage til en mere respektabel markedsandel på spillemarkedet efter at have oplevet faldende profit gennem de seneste år.

Det japanske spillemarked toppede foreløbigt i 1997, og Nintendo satser derfor på at få udvidet markedet frem for at 'kannibalisere' på de kunder der allerede bruger firmaets primære spillemaskine, Game Boy Advance.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere