Amerikanske mobilgiganter går sammen

De to amerikanske mobilselskaber Sprint og Nextel har nu bekræftet, at de går sammen i en handel til en værdi af knap 200 milliarder kroner. Sammen vil de forsøge at tage kampen op mod de større rivaler Cingular og Verizon.

Bestyrelsen i de amerikanske mobilselskaber Sprint og Nextel har enstemmigt valgt at sige ja til en fusion mellem de to selskaber.

Dermed er en giganthandel til en værdi af knap 200 milliarder kroner en realitet for de to mobilselskaber, som til sammen bliver det tredjestørste mobilselskab i USA.

Med i alt 39 millioner abonnenter er der kun syv millioner kunder op til markedets største, Cingular, men det bliver alligevel en hård kamp at indhente forspringet.

Både Cingular og nummer to på listen, Verizon Wireless, sidder nemlig tungt på markedet, når det kommer til andet end mobiltelefoni, heriblandt fastnettelefoni og bredbåndsinternet.

Analytikere siger til New York Times, at sammenkoblingen af flere produkter, såkaldt bundling, vil gøre det svært for det nye Sprint/Nextel at tage store markedsandele.

Omvendt regner Sprint og Nextel med at spare store penge på fusionen. Når først den er en realitet, anslås besparelserne at blive 14 milliarder kroner årligt i de første tre år.

Begge selskaber har foretaget store investeringer i 3G-netværk, som endnu ikke har vundet større udbredelse i USA.

De eksisterende aktionærer i henholdsvis Spring og Nextel kommer til at eje hver 50 procent af det nye selskab.

USA's største mobilselskab, Cingular, købte i november AT&T Wireless i en handel til en værdi på omkring 230 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere