IBM taber milliarder på pc-forretningen

IBM's pc-forretning, der netop er solgt til kinesiske Lenovo Group, har givet underskud i årevis, men ikke i Danmark. I perioden 2001 til juni 2004 solgte IBM pc'er for 187 milliarder kroner, hvilket på bundlinien gav et underskud på 5,3 milliarder kroner.

Kinesiske Lenovo Group blev i december 2004 verdens tredjestørste pc-producent, da selskabet overtog IBM's pc-forretning for knap 10 milliarder kroner..

Nu viser tal, som IBM har indrapporteret til det amerikanske skattevæsen, at kineserne har købt en gigantisk underskudsforretning. Det skriver Wall Street Journal

Ud af en omsætning på 187 milliarder kroner fra 2001 til juni 2004 gav IBM's pc-forretning et underskud på 5,3 milliarder kroner.

Pc-forretningen har ifølge Wall Street Journal muligvis givet underskud længere tilbage end 2001. I øvrigt voksede underskuddet i de første seks måneder af 2004 set i forhold til den samme periode året før.

Dansk overskud

Herhjemme har IBM altid været foran resten af verden, når det gælder pc-forretningen, siger Peter Juul Jørgensen, afdelingsdirektør for IBM's pc-forretning i Danmark.,

? Vi udtaler os ikke om lokale forhold, men når vi er foran resten af verden på andre områder inden for pc-forretningen, så er det måske ikke helt ved siden af at gætte på, at det også gælder profitabiliteten, siger Peter Juul Jørgensen.

Ifølge analysehuset IDC ligger IBM nummer et herhjemme, når det gælder salg af bærbare til erhvervslivet (Q4 2004), og ifølge Peter Juul Jørgensen har annonceringen af salget til Lenovo bestemt ikke lagt en dæmper på salget.

? Snarere tværtimod. Salget er gået helt forrygende i december, siger han.

For store prisfald
I årsberetningen fra 2003 skriver IBM, at en stor efterspørgsel efter bærbare ikke er nok til at kompensere for de stadige prisfald på markedet for pc'er.

Computerdivisionen tabte 2,2 milliarder i 2001, 935 millioner i 2002,og 1,4 milliarder kroner i 2003. Salget var i de samme år henholdsvis 55, 50 og 53 milliarder kroner.

Lenovo betalte knap syv milliarder kroner i kontanter til IBM, der udover den kontante betaling i dag sidder på 18,9 procent af aktierne i Lenovo. Den endelige godkendelse af handlen forventes i andet kvartal af 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere