Til u-landene: Bærbare pc'er til 600 kroner

Udviklingslandene kan komme med på it-bølgen med den superbillige bærbare pc, som MIT Media Lab-stifter Nicholas Negroponte er på vej med. Pc'en med 14 tommer farveskærm og Linux kommer til at koste under 600 kroner i ny-indkøb.

Den kendte stifter af det prestigefyldte forskningsuniversitet MIT's Media Lab, Nicholas Negroponte, er på vej med en ny bærbar pc, som er så billig, at mennesker i fattige lande har råd til at købe den.

Den nye bærbare kommer til at koste 100 dollar eller under 600 kroner, og prisen har været afgørende i udviklingen af den, fordi den netop sigter mod at udbrede computere i fattige lande.

Dette formål understreges af, at Nicholas Negroponte netop har præsenteret ideen om den billige bærbare computer på World Economic Forum i Davos i Schweiz.

14 tommer og Linux

Den bærbare computer vil få en 14 tommer farveskærm og vil køre på et Linux-styresystem.

Nicholas Negroponte forhandler for tiden om økonomisk støtte til projektet med store it-firmaer som Google, Motorola og Samsung, mens en aftale med AMD skulle være på plads.

Han forestiller sig, at de første prisbillige computere kan være klar til brug om halvandet år.

It-industrien har i de seneste år for alvor rettet fokus mod de fattige lande, hvor der er stort vækstpotentiale. Det er sket i takt med, at konkurrencen er blevet skærpet i de rige vestlige lande, ligesom markederne i vid udstrækning er mættet.

Det er de ikke i de fattigere lande, hvor skolebørn oftest stadig færdiggør deres skoler og uddannelser uden nogensinde at have siddet ved en computer i et klasselokale.

Microsoft sendte for eksempel i september sidste år en ekstra skrabet og prisbillig Windows-version på gaden i Indien, Rusland, Malaysia og Indonesien i håbet om at kunne kapre kunder i disse meget folkerige lande.

Ifølge Nicholas Negroponte vil den nye computer alene blive solgt gennem ambassader eller andre regerings-kontorer. Han forventer, at kunne sælge op mod 800 millioner apparater, hvis produktionen først kommer i gang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere