Carly Fiorina fyret af HP

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Opdateret:</b> Hewlett-Packards topchef Carly Fiorina er blevet presset ud af sin chefstilling i it-selskabet på grund af uenighed om strategien. Topchefens afgang er kulminationen på længere tids uro i selskabet, hvor Fiorina tidligere har ladet øksen svinge over en række chefer.

Hewlett-Packard har netop meddelt, at topchefen i selskabet, Carly Fiorina, fratræder sin stilling med omgående virkning.

- Mens jeg beklager, at bestyrelsen og jeg har forskellige opfattelser om HP's strategi, respekterer jeg bestyrelsens beslutning, oplyser Carly Fiorina i en pressemeddelelse.

Hun roser selskabet og ønsker alle medarbejdere succes i fremtiden.

Aktiemarkedet jubler
Meddelelsen blev modtaget med kyshånd af aktiemarkedet, der umiddelbart løftede kursen på selskabets aktier med over 10 procent, da nyheden blev offentliggjort.

- Vores forståelse er at Carly Fiorinas afsked mere skyldes uenighed med bestyrelsen om den operationelle ledelse snarere end strategien, siger analytiker Laura Conigliaro fra Goldman Sachs i en kommentar.

Bestyrelsen i HP begynder nu jagten efter en ny topchef. I den mellemliggende periode vil Robert Wayman, som har været i HP i 36 år, senest som finanschef, overtage roret i selskabet.

At der ikke er en chef klar i kulissen antyder over for Goldman Sachs-analytikeren, at beslutningen om afskedigelsen af Carly Fiorina er sket for nylig, måske tirsdag eftermiddag, og at det er en pludselig beslutning.

- Men vi mistænker bestyrelsen for i stilhed at have overvejet dette som en del af deres årlige udviklingssamtale, påpeger Laura Conigliaro.

Der har i international presse rumsteret forlydender om, at selskabets bestyrelse overvejede strukturelle ændringer i topledelsen, for at vende indtjeningsudviklingen, og de er nu kulmineret med Carly Fiorinas afsked.

Ny strategi på vej
- Det her er en ændring af strategien, da jeg mener, at Fiorina i høj grad personificerede strategien, som selskabet har kørt efter i de senere år. Med hendes afsked, signalerer HP over for mig, at det ønsker et helt ny kurs, og bestyrelsen har besluttet, at det ikke var en strategi hun støttede, siger investeringschef Peter Sorrentino fra Bartlett & Co. til Reuters.

Marc Pado, der er markedsstrateg hos Cantor Fitzgerald, siger til nyhedsbureauet, at han vurderer det store kurshop som en understregning af, at investorerne følte, at Carly Fiorina trak en del af HP's forretning ud af en vej, som ikke kan betale sig.

Carly Fiorina fyrede i sommeren 2004 en række europæiske chefer - heriblandt den danske chef for selskabets europæiske forretning, Kasper Rørsted - på grund af dårlige resultater på blandt andet serverområdet, hvor selskabets omsætning var faldet med fem procent, mens den samlede omsætning samtidig steg ni procent.

Der har ikke mindst været stor tilbagegang på salget af HP's Alpha-servere, hvor salget er faldet med 32 procent. Salget af Nonstop-servere er faldet med 25 procent, mens HP har oplevet en tilbagegang på 23 i salget af storage-systemer.

Carly Fiorina har været øverste chef i HP siden 1999 og stod for den meget kritiserede fusion med Compaq Computer i 2002.

Relevant link

Pressemeddelelsen fra Hewlett-Packard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere