Top 100:Her er de bedste it-infrastruktur-selskaber i Danmark: 34 leverandører leverer vækst på 30 procent

Carly Fiorina fyret af HP

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Opdateret:</b> Hewlett-Packards topchef Carly Fiorina er blevet presset ud af sin chefstilling i it-selskabet på grund af uenighed om strategien. Topchefens afgang er kulminationen på længere tids uro i selskabet, hvor Fiorina tidligere har ladet øksen svinge over en række chefer.

Hewlett-Packard har netop meddelt, at topchefen i selskabet, Carly Fiorina, fratræder sin stilling med omgående virkning.

- Mens jeg beklager, at bestyrelsen og jeg har forskellige opfattelser om HP's strategi, respekterer jeg bestyrelsens beslutning, oplyser Carly Fiorina i en pressemeddelelse.

Hun roser selskabet og ønsker alle medarbejdere succes i fremtiden.

Aktiemarkedet jubler
Meddelelsen blev modtaget med kyshånd af aktiemarkedet, der umiddelbart løftede kursen på selskabets aktier med over 10 procent, da nyheden blev offentliggjort.

- Vores forståelse er at Carly Fiorinas afsked mere skyldes uenighed med bestyrelsen om den operationelle ledelse snarere end strategien, siger analytiker Laura Conigliaro fra Goldman Sachs i en kommentar.

Bestyrelsen i HP begynder nu jagten efter en ny topchef. I den mellemliggende periode vil Robert Wayman, som har været i HP i 36 år, senest som finanschef, overtage roret i selskabet.

At der ikke er en chef klar i kulissen antyder over for Goldman Sachs-analytikeren, at beslutningen om afskedigelsen af Carly Fiorina er sket for nylig, måske tirsdag eftermiddag, og at det er en pludselig beslutning.

- Men vi mistænker bestyrelsen for i stilhed at have overvejet dette som en del af deres årlige udviklingssamtale, påpeger Laura Conigliaro.

Der har i international presse rumsteret forlydender om, at selskabets bestyrelse overvejede strukturelle ændringer i topledelsen, for at vende indtjeningsudviklingen, og de er nu kulmineret med Carly Fiorinas afsked.

Ny strategi på vej
- Det her er en ændring af strategien, da jeg mener, at Fiorina i høj grad personificerede strategien, som selskabet har kørt efter i de senere år. Med hendes afsked, signalerer HP over for mig, at det ønsker et helt ny kurs, og bestyrelsen har besluttet, at det ikke var en strategi hun støttede, siger investeringschef Peter Sorrentino fra Bartlett & Co. til Reuters.

Marc Pado, der er markedsstrateg hos Cantor Fitzgerald, siger til nyhedsbureauet, at han vurderer det store kurshop som en understregning af, at investorerne følte, at Carly Fiorina trak en del af HP's forretning ud af en vej, som ikke kan betale sig.

Carly Fiorina fyrede i sommeren 2004 en række europæiske chefer - heriblandt den danske chef for selskabets europæiske forretning, Kasper Rørsted - på grund af dårlige resultater på blandt andet serverområdet, hvor selskabets omsætning var faldet med fem procent, mens den samlede omsætning samtidig steg ni procent.

Der har ikke mindst været stor tilbagegang på salget af HP's Alpha-servere, hvor salget er faldet med 32 procent. Salget af Nonstop-servere er faldet med 25 procent, mens HP har oplevet en tilbagegang på 23 i salget af storage-systemer.

Carly Fiorina har været øverste chef i HP siden 1999 og stod for den meget kritiserede fusion med Compaq Computer i 2002.

Relevant link

Pressemeddelelsen fra Hewlett-Packard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital