Premitech går med på Citrix-toget

Softwareselskabet Citrix buldrer frem, og danske Premitech forsøger at få del i fremgangen med en Citrix-variant af sin software. Interessen er overvældende og fremtiden tegner lys. Omkring halvdelen af alle større danske virksomheder kører nemlig med blandede it-miljøer, hvor Citrix indtager en central rolle i at binde it-infrastrukturen sammen, så potentialet er stort.

Softwareselskabet Citrix vader i succes. Virksomheder verden over købte sidste år 26 procent flere Citrix-løsninger end i 2003.

Samtidig tjente selskabet en god sjat penge, da overskuddet landede på 735 millioner kroner.

I Danmark var vækstraten 25 procent, og den succes forsøger softwarehuset Premitech fra Virum nord for København nu at hægte sig på.

? Citrix-markedet er præget af langt højere vækstrater end det øvrige software-marked, så det er helt naturligt for os at gå efter Citrix-kunderne, siger Premitechs administrerende direktør, Jan Ishøj Nielsen.

Selskabet udviklede sidste år en Citrix-variant af sin software PerformanceGuard, og interessen var overvældende, da det blev præsenteret for Citrix-verdenen i oktober sidste år.

Selskab til salg
  • Premitech blev stiftet i 1999 og har igennem tiden fået omkring 40 millioner kroner i støtte fra Dansk Erhvervsinvestering, Mærsk Data og ?business angel? Lars Borup-Nielsen i selskabet Strandgade Holding. Selskabet har tidligere forsøgt sig med international ekspansion, da det åbnede et salgskontor i Tyskland.
  • Det eventyr mislykkedes dog og var i 2002 medvirkende til, at selskabet tabte 12,6 millioner kroner. I 2003 var nedturen dog ovre, og selskabet fik sit første overskud. Ifølge Jan Ishøj Nielsen fortsatte den positive udvikling i 2004.
  • Mærsk Data, der i august 2004 blev købt af IBM, ejer 31 procent af aktierne i Premitech, og den tidligere Mærsk Data-topchef Steen Knudsen har fået til opgave af Mærsk Gruppen at finde egnede købere af aktierne. Der er ikke fundet en køber endnu.

  • ? Vores stand på Citrix? brugerkonference, iForum, blev på det nærmeste belejret. Vi måtte fjerne skillevægge og finde nye stole, da de 150, vi havde sat frem, langtfra var nok, siger han.

    Hjælp fra Citrix-guru

    Den store interesse kan til en vis grad forklares med en optræden af Citrix-guruen Doug Brown på Premitechs stand, men Jan Ishøj Nielsen mener også, at interessen skyldes, at Premitech kan tilbyde en ydelse, som ingen andre formår på Citrix-systemer: Overvågning af netværk ud fra brugerens perspektiv.

    Og det kan godt se ud som om, at direktøren har ret, da det netop er den funktion, Morten Juhlsgaard Jepsen, administrerende direktør for den danske Citrix-distributør AKS Informationssystemer, giver som motivation for, at det fremover vil forsøge at få Citrix-forhandlere i Danmark, Sverige og Finland til at sælge PerformanceGuard.

    ? I stedet for, at en virksomhed opgraderer hele sit Citrix-system, når ydeevnen bliver utilfredsstillende, kan selskabet nu nøjes med at opgradere enkelte dele, siger han.

    Fortsat fokus på client/server
    Ifølge AKS Informationssystemer kører omkring halvdelen af alle større danske virksomheder blandede it-miljøer, hvor Citrix indtager en central rolle i at binde it-infrastrukturen sammen, så potentialet er stort.

    Den vurdering er senioranalytiker i IDC Karsten Fogh Ho-Lanng helt enig i.

    ? Det giver dem (Premitech, red) adgang til en stor Citrix-kundebase i Norden og kan derfor få stor betydning fremover for selskabet, siger han.

    Karsten Fogh Ho-Lanng peger desuden på, at Citrix er ved at anlægge en netværksstrategi, der gør, at selskabet kan komme endnu længere ud.

    Premitechs Citrix-strategi begrænser sig dog ikke til det danske og nordiske marked, da selskabet allerede har indgået lignende distributøraftaler i USA. Og Premitech har fortsat den største omsætning fra den oprindelige client/server-version, som selskabet forsat satser på.

    Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    EA Excellence Day

    Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

    23. april 2024 | Læs mere


    AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

    Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

    24. april 2024 | Læs mere


    Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

    Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

    25. april 2024 | Læs mere