Navision-hus mister overskud på salgsflop

En fejlslagen satsning på ledelsesrapportering gjorde, at it-firmaet Abakion sidste år var langt fra at indfri forventningerne om et overskud på to millioner kroner. Direktøren forlod jobbet i efteråret, men alligevel ser Navision-huset lyst på fremtiden.

Det kostede stort set hele overskuddet, at Navision-huset Abakion sidste år satsede massivt på området ledelsesrapportering, også kendt som business intelligence (BI).

I stedet for et forventet overskud på to millioner kroner landede bundlinjen på blot 110.000 kroner.

Allerede i efteråret stoppede administrerende direktør og partner Jan Lyngemark, som blev erstattet af Kenneth Gram. Også salgs- og marketingchef Lars Sand Høgsberg, der ligeledes var partner, forlod firmaet.

Den nye direktør, der er en af fem tilbageværende stiftere, erkender det manglende salg, som slet ikke stod mål med de investeringer, der blev foretaget. Fokus på området ledelsesrapportering er sket gennem det danske softwareprodukt Targit.

- Der er ingen tvivl om, at det på ingen måde er tilfredsstillende for os. Vi har nu taget fat på at fokusere vores omkostningsstruktur og fokusere på effektivitet, siger Kenneth Gram.

Kenneth Gram ser derfor lyst på fremtiden, fordi Abakions generelle konsulentforretning går strygende og sidste år isoleret set skabte et overskud på en million kroner.

Abakion A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttofortjeneste9,610,0
Resultat af primær drift (EBIT)0,21,9
Resultat før skat 0,21,9
Resultat0,11,3
Egenkapital0,60,5
Antal ansatte1815
Samtidig mener han, at det går godt for et andet af Abakions store forretningsområder, Navision-systemer til trådløs styring af produktion og lager i produktionsvirksomheder.

- Vi begynder at få projekter og kunder inden for det område. Det bærer frugt, og det gør, at vi ser positivt på 2005, fortæller Kenneth Gram.

I alt forventer selskabet med 18 ansatte et overskud på en million kroner i 2005, mens omsætningen forventes at blive stabil.

Abakion blev stiftet af syv partnere i juni 2000, da deres arbejdsgiver, konsulentvirksomheden PCA, blev opkøbt af Deloitte & Touche, som gerne ville ind på Navision-markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.