Dating-firma scorer på net-flirtere

Freeway, der står bag dating-sitet Dating.dk, tjener gode penge på danskernes flirt på nettet og har fuld gang i opbygningen af et større net-konsortium. Selskabet investerer lystigt og holder fortsat øjnene åbne efter nye investeringsmuligheder på internettet efter et år med fire millioner kroner i overskud.

Dating-firmaet Freeway, der står bag Dating.dk, hjælper ikke bare danskere til at score på nettet. Selskabet scorer også selv.

I seneste regnskab er overskuddet før skat forbedret med mere end en tredjedel, og virksomheden har forgrenet sig betragteligt.

På opkøbssiden har Freeway været særdeles aktiv med at købe sig ind i mindre nye skud på internettet.

- Vi vil gerne udvide forretningen og dække nogle flere områder, siger Morten Wagner, der er én af Freeways tre stiftere.

I 2004 er der således investeret i IP-telefoniselskabet Telefin, det elektroniske modemarked Trendsales, teenage dating-sitet Arto og gå-i-byen-sitet Danmarkbynight.

Og så er dvd-udlejningsselskabet DVDzone fusioneret ind i konkurrenten Digitarian. Dating.co.uk er etableret i England, og Freeway har købt sig ind i natklubber, hvor der afvikles Dating.dk-arrangementer.

Dating.dk er motoren

Freeway har i seneste regnskab forbedret resultatet før skat fra 4,2 millioner kroner i 2003 til 5,7 millioner kroner i 2004.

Hvor stor omsætningen er, ønsker selskabet ikke at oplyse. Men bruttofortjenesten er steget knap 50 procent til nu 13,9 millioner kroner.

Det er, trods de efterhånden meget vidtforgrenede aktiviteter i selskabet, stadig Dating.dk, der trækker læsset, oplyser Morten Wagner.

Freeway Aps Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttofortjeneste13,99,3
Resultat før finansielle poster5,12,7
Resultat før skat 5,74,2
Resultat4,03,0
Egenkapital4,20,2
Antal ansatte157
Forskellen fra 2003 til 2004 er primært, at Dating.dk er blevet bedre til at tjene penge med bedre features på sitet. Men også at de 50-årige og opefter er kommet mere med.

Og så har den yngre målgruppe fra 15 til 24 mere indstillet sig på, at det er ok at betale for at få adgang til en service på nettet.

Køber dedikerede kræfter

Sidstnævnte målgruppe har Freeway for alvor fået fat i med køb af en ejerandel på over 50 procent af ungdomsportalen Arto.dk.

Sitet har i dag fire gange flere besøgende end Dating.dk, men kan altså ikke måle sig med hensyn til indtjening.

Freeways hastige forgrening kunne nok vække bekymring hos flere for, at selskabet gaber over for meget, men ikke hos Morten Wagner.

Og forklaringen er den opskrift, som Freeway arbejder efter.

- Det er netop derfor, at vi køber halvdelen af et eksisterende firma. Så er der nogle dedikerede folk, der brænder for det og arbejder videre med det, siger Morten Wagner.

Flere skud i vente

Han forventer, at Freeway i 2005 kommer i nærheden af at fordoble overskuddet for 2004.

- Men det afhænger selvfølgelig af, om vi investerer i et eller andet vildt i løbet af året, siger Morten Wagner.

'Et eller andet vildt' kunne ifølge Morten Wagner være en markedsføringskampagne for dating-sitet i England, endnu et nyt site eller noget andet.

Selv så han meget gerne, at Freeway for eksempel selv var i stand til at afvikle overtakserede SMS'er.

- Det er, som med de andre investeringer, et område, der hænger godt sammen med vores øvrige forretningsområder, siger Morten Wagner.

Der går ikke en uge uden, at Freeway får et projekt præsenteret med en forespørgsel om, om Dating.dk-stifterne vil investere i det, oplyser Morten Wagner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.