Multi-Support bygger forretningen om

Det knap 20 år gamle softwarehus Multi-Support omstrukturerer virksomheden for at få den til at passe bedre med virkeligheden. Stifteren Kim Hellum er stadig øverste chef, men har ansat en direktør til at styre udviklerne i hovedkvarteret i Ikast.

Multi-Support har i næsten 20 år tjent gode penge på at udvikle løsninger til IBM's AS/400 flerbrugercomputer.

Det gør firmaet stadig, men omstrukturerer nu alligevel forretningen for at få den til at passe med virkeligheden, som den ser ud i dag.

Stifter af Multi-Support, Kim Hellum, er efter omstruktureringen koncernchef for Multi-Support Group samt administrerende direktør for Multi-Support International.

Han sidder sammen med Thomas Hougaard i et fælles ledelsesteam for Multi-Support R&D og Multi-Support International.

Ser anderledes ud

? Verden ser anderledes ud i dag, og det er den virkelighed, vi med omstruktureringen vil have Multi-Support til at passe bedre til. Kort sagt har vi i dag et udviklingscenter i Ikast og salgs- og implementeringsselskaber rundt om i verden, fortæller Kim Hellum.

Han siger videre, at han var chef for det hele tidligere, men at firmaet nu har nået en størrelse, hvor det ikke går længere.

? Jeg har ansat Thomas Hougaard som direktør. Han skal ikke lave andet end at holde styr på udviklerne i Ikast, hvor firmaet nu hedder Multi-Support R&D, siger Kim Hellum.

Multi-Support slog sig op på og levede godt i mange år af udelukkende at skabe løsninger til IBM?s AS/400-computer.

Farvel til de skræddersyede

For 10-15 år siden tørrede markedet for de skræddersyede løsninger til IBM's AS/400-computer ud. De er i dag kendt under navnet Iseries. Afløseren var ofte dokumenthåndtering baseret på standardløsninger.

? Langt størstedelen af vores kunder har stadig en AS/400 eller Iserver, som den hedder i dag, stående. Den er superstabil og for eksempel Polo Ralph Lauren servicerer Windows-klienter over hele verden fra en Iserver i USA, siger Kim Hellum.

Multi-Support har fortsat vind i sejlene, men selv for Multi-Support går alting ikke altid efter planen. Datterselskabet i Benelux-landene lukkede for nylig, fordi forretningen ikke kørte, som den skulle.

? Vi har stadig kunder og support i regionen, men det at have et selskab dernede gik ikke. Markedet i Benelux minder utrolig meget om det danske marked, så det er meget interessant at lave forretninger dernede. I øjeblikket samarbejder vi med to partnere, der sælger vores løsninger til deres kunder, siger Kim Hellum.

De største forhandlere

I Danmark er IBS og EDB Gruppen Multi-Supports allerstørste forhandlere.

? Det er sådan, at vi foretrækker det. At holde os i baggrunden og så have nogen, der håndterer kunderne, siger Kim Hellum.

Ofte er Multi-Supports løsninger et tillæg til for eksempel Aspect4 fra EDB Gruppen, ASW fra IBS eller Movex fra Intentia eller måske en virksomhedsløsning fra SAP.

Regnskabsåret slutter med udgangen af juni, men allerede nu kan Kim Hellum konstatere, at det fortsat er en god forretning at udvikle løsninger, der passer ind i de store virksomhedssystemer.

? Vi laver et væsentligt bedre resultat i år end sidste år og med fremgang i omsætning og indtjening, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere