It-firma griner sig til større omsætning

Efter at have grinet sammen hver morgen i en måned var omsætningen steget markant, og tre ud af fire stressede medarbejdere var stressfri. I dag tager alle ansatte i Four Systems sig en griner hver mandag morgen, og det modtager firmaet nu årets firma-latterpris for.

De ansatte i it-virksomheden Four Systems mærkede så mange positive effekter af at grine sammen hver morgen i en måned, at grineriet i dag er blevet et fast indslag. Nu modtager virksomheden på søndag årets firma-latterpris.

Efter, at medarbejderne havde fyret op under lattermusklerne sammen i fire uger, kunne der konstateres en stigning i omsætningen på 31 procent.

? Glade og tilfredse medarbejdere er mere produktive end sure og nedtrykte, det er sikkert, men hvor megen indflydelse vores fællesgrineri havde på stigningen i omsætningen, det ved jeg ikke, siger Christoffer Witt Qvist, administrerende direktør, Foursystems.

Mest for sjov

Fællesgrineriet startede mest som et lidt sjovt projekt, da latterguruen Thomas Flindt henvendte sig til virksomheden for et år siden for at høre, om den var interesseret i at deltage i et forsøgsprojekt, hvor de sammen med ham grinede hver dag i en måned.

Stresscoach Anders Lonedahl fra Karolinska Instituttet i Stockholm stresstestede fire af de ansatte før latteren tog fart. Han målte blodtryk, puls og udåndingsluft, og alle fire fik konstateret stressadfærd. Det vil sige for høj puls og for meget CO2 i udåndingsluften.

Efter fire uger med 15 minutters latterøvelser og fem minutters fri latter hver morgen fik Four Systems igen besøg af stresscoach Anders Lonedahl. Puls, blodtryk og udåndingsluft blev påny målt hos de fire testpersoner.

Tre ud af de fire havde efter de fire ugers morgengrineri nu helt normal puls og blodtryk. Kultveilten (CO2), der ophober sig i kroppen, når den er stresset, var helt væk på tre af personerne. Den fysiologiske tests viste, at stressniveauet var faldet fra 100 procent til 25 procent.

Grineprojektet var med andre ord en succes. Omsætningen steg, stressede medarbejdere slap stressen, og der blev mere latter i hverdagen.

? Så vi fortsatte med at grine sammen hver mandag, og det har vi nu gjort i et år som den første virksomhed i verden, siger Christoffer Witt Qvist.

På søndag modtager Four Systems på plænen i Tivoli så en pris for sit grineri. Prisen er verdens første firma-latterpris, og den overrækkes af Latterbevægelsens stifter den indiske læge Madan Kataria.

? Vi skal i Tivoli og hyldes på plænen, fordi vi går og griner, det er da fantastisk, siger Christoffer Witt Qvist.

Han har hørt, at prisen omfatter en statuette, der griner, når man rører ved den.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere