Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Shape Robotics indgår aftale til 60 millioner kroner / Microsofts flysimulator rammer 10 millioner brugere / Blockchain-konkurrent til Maersk langer ud efter shipping-gigantens strategi på området

Shape Robotics indgår aftale til 60 millioner kroner / Microsofts flysimulator rammer 10 millioner brugere / Blockchain-konkurrent til Maersk langer ud efter shipping-gigantens strategi på området / Dansk tech start-up henter nye profiler til bestyrelsen

Velkommen til dagens morgenbriefing, som bliver den sidste inden en flyvende weekend.

Apropos flyvende kan du læse om Microsoft Flight Simulator, der nu er oppe over 10 millioner brugere. I mere business-relaterede nyheder har vi en aftale mellem Shape Robotics og en distributør til 60 millioner kroner, og en dansk startup, som får ny bestyrelse.

Sidst men ikke mindst kan du læse om en konkurrent, der kritiserer Maersks blockchain-strategi.

Shape Robotics indgår aftale til 60 millioner kroner

Shape Robotics indgår en treårig distributionsaftale til 60 millioner kroner med den rumænske elektronik- og IT-distributører NOD (Network One Distribution), som skal sælge Shape Robotics’ egen robot “Fable” samt 3D-printere og VR-briller via NOD’s distributionsnetværk. Første ordre på omkring 7 millioner kroner leveres allerede i denne måned.

Det skriver Shape Robotics i en pressemeddelelse.

"Partnerskabet med NOD er et led i vores strategi med at bygge et solidt distributions- og integrationsnetværk i Rumænien, så vi kan skalere op endnu hurtigere. Jo stærkere et netværk, vi har, desto lettere er det for os at komme ud til den lokale skole, virksomhed eller institution og implementere teknologien hurtigt med høj brugervenlighed for lærerne og veldokumenteret effekt på elevernes indlæring," udtaler CEO for Shape Robotics, André Fehrn, i meddelelsen.

Microsofts flysimulator rammer 10 millioner brugere

Microsoft Flight Simulator er nu oppe på 10 millioner brugere.

Det skriver Microsoft i en meddelelse.

Det er to pr siden, programmet blev lanceret, og Microsoft deler også en række andre milepæle:

  • 500 millioner flyvninger
  • 40 milliarder mil fløjet
  • Flyvninger svarende til 10 millioner rejser rundt om Jorden
  • Flyvninger svarende til 200 rundrejser fra Jorden til Solen
"Og vi er lige begyndt! Vi har spændende planer for 2023 og frem. Slut dig til de 10 millioner piloter i Microsoft Flight Simulator i dag! Himlen kalder!" skriver Jorg Neumann, leder af Microsoft Flight Simulator, i meddelelsen.

Blockchain-konkurrent til Maersk langer ud efter shipping-gigantens strategi på området

Marsk har måtte lægge blockchainplatformen Tradelens i graven, og ifølge blockchain-konkurrenten GSBN, skyldes det en dårlig strategi, mens Maersk selv har påstået, at aktører i markedet ikke er parate til at dele de nødvendige data.

Det skriver Børsen.

"Jeg vil være overrasket, hvis det er så simpelt. Jeg tror, det rettere handler om et problem med strategien," siger Bertrand Chen, CEO for GSBN, ifølge mediet.

Dansk tech start-up henter nye profiler til bestyrelsen

Den danske tech-startup Arkyn, der er en del af Trifork Labs, får ny bestyrelse og henter David Parry-Jones, SVP og GM International hos Twilio ind som formand.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

"David er en fantastisk ressource for Arkyn at trække på fremadrettet. Hans dybe viden og erfaring inden for vækstrejser i tech-industrien er enestående, og vi glæder os til at drage nytte af hans indsigter," fortæller Nicolai Elmqvist, CEO hos Arkyn, i meddelelsen.

Derudover træder Jørn Larsen, der er founder og CEO af Trifork, også ind i bestyrelsen.