Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Broadcoms milliardopkøb af VMware møder ny stor forhindring

Broadcoms kæmpemæssige milliardopkøb af VMware skal nu også undersøges grundigt af EU’s konkurrencemyndigheder. I forvejen er Den britiske konkurrencemyndighed i færd med at undersøge handlen.

Den amerikanske chipproducent Broadcoms opkøb af VMware, som blev annonceret i maj måned og er den næststørste virksomhedshandel i verden i 2022, møder nu endnu et stort bump på vejen.

EU’s konkurrencemyndigheder har sat gang i en fuldskala-undersøgelse af handlen, skriver Reuters.

I forvejen er handlen til godt 440 milliarder kroner ved at blive undersøgt af de britiske konkurrencemyndigeheder.

Handlen er Broadcoms forsøg på at sprede forretningen til også at omfatte virksomhedssoftware.

Ifølge Reuters har Broadcom selv bedt om en hurtig EU-godkendelse af handlen, men ifølge Reuters kilder er det sædvanligt, at EU indleder en fuldskala undersøgelse, hvis selskabet bag handlen ikke leverer tilstrækkeligt overbevisende argumenter.

Sådan en undersøgelse tager fire måneder, når først de indledende undersøgelser er afsluttet, hvilket ventes at ske 20. december.

Broadcom siger til Reuters, at selskabet havde ventet den type undersøgelse, men at man regner med at kunne gennemføre handlen i 2023.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”