Artikel top billede

(Foto: Qëndrim Fazliu)

Broadcoms milliardopkøb af VMware skal granskes

Broadcoms milliardopkøb af VMware skal nu granskes nærmere, oplyser den britiske konkurrencemyndighed Competition and Markets Authority.

Den britiske konkurrencemyndighed Competition and Markets Authority (CMA) oplyser mandag, at der skal kigges nærmere på Broadcoms opkøb af software-virksomheden VMware til et beløb på 61 milliarder dollar, der i danske kroner løber op i 443 milliarder kroner.

Det skyldes, at opkøbet af VMware måske vil svække konkurrencen væsentligt, lyder det.

Det skriver CMA på sin hjemmeside.

Opkøbet af VMware blev annonceret i maj måned og er den næststørste handel i verden i indeværende år - kun overgået af Microsofts køb af Activision Blizzzard, som den britiske konkurrencemyndighed også ser nærmere på lige nu.

Handlen er et forsøg fra chipproducenten Broadcom på at sprede forretningen til også at omfatte virksomhedssoftware.

Det var dag også sådan, Raghu Raghuram beskrev det ved VMware World-eventet i Barcelona tidligere på måneden.

"Med overtagelsestilbuddet fra Broadcom i maj tog vi det næste skridt i vores udvikling. Når opkøbet er gennemført, bliver vi Broadcoms software-arm. Dets præsident og administrerende direktør Hock Tam er lige så begejstret, som jeg er for at fortsætte vores innovationsrejse," lød det.

VMware og Broadcom har også søgt om at få EU's antitrust-godkendelse i forbindelse med milliard-handlen.

Store tech-handler er blevet genstand for intens kontrol fra forskellige myndigheder rundt om i verden. Det sker ud fra devisen, at man vil forhindre for store markedskræfter i hænderne på kun få store virksomheder, der kan opkøbe konkurrerende startups og dermed lukke dem samt udelukke konkurrence.

Den britiske konkurrencemyndighed har inviteret interesserede parter til at komme med deres kommentarer inden 6. december 2022 for at hjælpe myndigheden med en vurdering af, om der formelt skal iværksættes en undersøgelse af handlen.

Hverken Broadcom eller VMware har endnu officielt reageret på nyheden.