Artikel top billede

(Foto: Dima Solomin/Unsplash)

Facebook-ejer betaler fem milliarder kroner for at lukke Cambridge Analytica-skandalen

Selskabet Meta, som ejer Facebook, Instagram og Whatsapp, har indgået forlig om at betale over fem milliarder kroner efter sagen om, at selskabet udleverede brugerdata til Donald Trumps valgkamp i USA.

Facebooks moderselskab Meta indgår stort forlig på 725 millioner dollar – svarende til lige over fem milliarder kroner.

Der er tale om et forlig i Cambridge Analytica-sagen, hvor Meta gav tredjeparter adgang til brugerdata, heriblandt det britiske analysefirma Cambridge Analytica.

Analyse-selskabet, som nu er nedlagt, arbejdede dengang for den daværende republikanske præsidentkandidat i USA, Donald Trump og brugte disse data til at føre valgkamp og som bekendt vandt valget i 2016.

Det skriver Reuters.

Der var tale om data fra 87 millioner brugere.

Forliget sker efter en massesøgsmål fra en række brugere, og sagsøgeres advokater kalder forliget det største nogensinde.

"Dette historiske forlig vil give meningsfuld lettelse til klassen i denne komplekse og nye privatlivssag," sagde sagsøgernes ledende advokater, Derek Loeser og Lesley Weaver, i en fælles erklæring ifølge mediet.

Meta har også accepteret, så nu skal det endeligt godkendes af en føderal dommer.

Facebook-ejeren indrømmer dog ikke forseelserne, men mener ifølge en erklæring t have handlet "i den bedste interesse for vores samfund og aktionærer."

"I løbet af de sidste tre år har vi fornyet vores tilgang til privatliv og implementeret et omfattende privatlivsprogram," meddeler tech-giganten.