Artikel top billede

EU undersøger læk af 5,4 millioner brugeres data: Kan koste Twitter dyrt

EU går nu ind i sagen om lækket af 5,4 millioner Twitter-brugeres data. Det kan i sidste ende komme til at koste Twitter dyrt.

Det sociale medie Twitter risikerer heftige bøder, efter EU's førende privacy-regulator har igangsat en undersøgelse af rapporter om et stort læk af 5,4 millioner Twitter-brugeres data sidste år.

Det skriver det amerikanske finansmedie Bloomberg.

Det irske datatilsyn oplyste ifølge mediet fredag, at man har igangsat efterforskningen om datalækket.

Det store læk skulle indeholde Twitter-id, e-mails, adresser og/eller telefonnumre tilhørende de 5,4 millioner berørte Twitter-profiler.

Det irske datatilsyn mener, at Twitter kan have overtrådt en eller flere bestemmelser i EU’s generelle databeskyttelsesforordning.

Tilsynet er den førende regulator for nogle af Silicon Valleys største teknologivirksomheder, der har etableret sig i EU.

Ifølge GDPR, så har tilsynet bemyndigelse til at pålægge bøder på op til fire procent af virksomhedens årlige omsætning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere