Artikel top billede

(Foto: Leandro Aguilar/Pixabay)

Forsikringsgigant varsler, at cyberangreb i fremtiden ikke kan forsikres

I fremtiden vil man ikke kunne forsikre sig mod cyberangreb, advarer en af de største forsikringsselskaber i Europa.

Mario Greco, administrerende direktør hos forsikringsselskabet Zürich, som er et af de største på det europæiske marked varsler, at cyberangreb i fremtiden ikke vil kunne forsikres.

Det skriver Financial Times.

"Det, der ikke vil kunne forsikres, bliver cyber," siger han til mediet.

Efter en periode, hvor forsikringsselskaber har været højlydte omkring cyberangreb, er der nu efter stigende tab sket tilbagetrækninger blandt forsikringsselskaber samt ændringer i mange forsikringsselskabers politikker på området, så kunderne selv står tilbage med en større del af tabet, skriver mediet.

Det gælder blandt andet hos Zürich selv samt hos Lloyd's of London.

Zürich-direktøren mener, at der er en grænse for, hvor meget ansvar den private sektor kan tage i denne problemstilling, og han opfordrer verdens regeringer til at træde i kraft of "oprette private-offentlige ordninger til at håndtere systemiske cyber-risici, der ikke kan kvantificeres, svarende til dem, der findes i nogle jurisdiktioner for jordskælv eller terrorangreb," siger han til Financial Times.

Den amerikanske regering begyndte ifølge mediet tilbage i september at undersøge behovet for en løsning i stil med den Mario Greco efterspørger, hvor staten i visse tilfælde må gå ind og hjælpe.