Artikel top billede

Epos webcam er en halvstor sat, der fysisk er lækkert bygget. Der er 4K opløsning og to mikrofoner indbygget. (Foto: Epos)

Test: Dette webcam er oplagt til dig der vil have høj kvalitet, bærbarhed og 4K

Det er næsten forfriskende med en ny producent af et webcam. Der er få spillere på markedet og alligevel formår Epos at være sin helt egen, der kombinerer flere behov. Men der er også plads til forbedringer.

Ser du på markedet for webcam er der ikke voldsomt mange og nogle få sidder solidt på markedet.

Derfor er det både modigt og forfriskende, at en ny producent tør tage kampen op. Epos har ikke genopfundet den dybe web-tallerken med Expand Vision 1, men den har mange af de funktioner jeg behøver.

Flueben i alle kolonner

Der kan sættes kryds ved bærbarhed, medfølgende bære etui, 4K opløsning og et nydeligt design og byggekvalitet.

Enheden er bestemt ikke meget lille – den let rektangulære sorte kasse måler 5,8 centimeter i bredden og 4,3 i dybden. Vægten er 89 gram.

Så den er ingen letvægter og samtidig skal den have et – i øvrigt lækkert og tykt – USB-C kabel tilsluttet.

Så alt er godt. Næsten da. For selvom jeg er billigt til salg for et lækkert og blødt kabel, så er det medfølgende for tykt og så kraftigt, at det hiver i webcam når det skal monteres på en laptop.

Software med skønhedsfejl

Opsætningen enkel men kunne være bedre. Det er ikke helt gennemskueligt på Epos hjemmeside, hvor og hvilken software du skal benytte.

Når den er installeret, får du et stort vindue med mange nyttige funktioner. At kunne styre farve temperatur (i lette step), om billedet skal spejlvendes med mere. Zoom funktionen kan justeres i tre trin og her kunne det være rart med en trinløs funktion.

Når kameraet er i brug, fanger det fint den der taler og både billede og lyd er godt med. Men desværre har Epos programmet det med at fryse.

Jeg oplevede det ikke under møder via Teams eller Zoom. Men under opsætningen inden et møde måtte jeg ofte genstarte programmet. Det forventer jeg er fixet med en opdatering snarest

Klassens nye dreng på godt og ondt

Detaljeringen fra kameraet er i høj klasse. Ingen tvivl om det. Sæt indstillingen til varm, så det hele ikke ser klinisk ud, og billedet er alligevel detaljeret.

De to mikrofoner fanger fint lyden og der var ingen klager fra dem i den anden ende. Kameraet er helt tydeligt lavet til one-on-one møder og ikke til den store konference. Så brug det til det.

For mig er det altid et frisk pust med en ny spiller på et marked, der allerede er godt dækket. Og Epos har bestemt prøvet at tænke ud af boksen.

Kombinationen af design – om end stort – den høje billedkvalitet og gode medfølgende etui er store plusser. Softwaren er for så vidt også god, men der mangler både lidt features og finpudsning, før prisen på 1499 kroner er helt acceptabel.


Loading ikon