Artikel top billede

Du kan få tilsendt ny toner automatisk. Det og mange andre funktioner styres via HP+ systemet, der også kan klares via en app. (Foto: HP)

Test: Denne printer er fin, når det bare skal være nemt og hurtigt

En sort/hvid printer uden multifunktion er nærmest forfriskende. HP’s no nonsens laserprinter til kontoret er kvik og oplagt til det lille kontor eller dig, der printer mange sider hjemme.

En alt-i-en printere er smarte, men indrømmet så er det sjældent, at jeg anvender særligt mange af funktionerne. Jeg printer bare. Og det er endnu mere sjældent at jeg har brug for print i farver.

Har du samme begrænsede behov, så er denne HP LaserJet Pro 4002 måske noget for dig. Den håndterer kun s/h-print og intet andet.

Prisen lyder på 3.000 kroner, og det er mange penge for en printer i dag. Men HP har et es i ærmet.

Rygende hurtige print

Maskinen er nemlig forrygende hurtig. Den første side er ude på seks sekunder, de følgende på mellem 10 og 19,5 sekunder.

Faktisk kom der 'røg' ud af printeren. Det er ikke umiddelbart et faresignal, men illustrerer, at den kører på højtryk. Der er ingen farlige lugte og røgen skyldes nok nærmere vanddamp fra papiret under opvarmningen.

Toner og papir er dog helt tørt, når det kommer ud, og resultatet er skarpe og letlæselige print.

Der er en luftighed i teksten, som er lækker og adskiller sig positivt fra mange blækprintere. De har tendens til at lave teksten lidt federe - i mine øjne, skal jeg nok lige understrege.

Automatisk ”blæk”

Det tager en krig, som man siger, at få printeren op at køre første gang. Der skal udfyldes alverdens formularer. Men heldigvis er der en god grund.

HP+ Smart er et system, som mange nok allerede har hørt om.

Det sikrer blandet andet, at du kan få tilsendt blæk automatisk, når du er på vej mod at løbe tør. Og i denne printers tilfælde er det naturligvis toner, der vil blive sendt.

HP+ er samtidig en cloud-løsning, der sikrer opdatering af printeren automatisk. Det hele styres fra en dedikeret app.

Om du kan lide at være så tæt på din producent er nok en smagssag, men det er godt tænkt at koble service sammen med et ellers ordinært produkt.

Tid til laser?

HP´en klarer sig rigtigt godt, og det er også forventet. For en laserprinter er forholdsvis enkel at bygge i god kvalitet i dag.

Denne udmærker sig ved, at den ikke fylder for meget på skrivebordet og ved ikke mindst at være fri for nonsens.

Den tilhørende app fra HP+ løsningen kan dog ikke sige sig fri for nonsens. Men det kan du vælge fra. Jeg vil dog anbefale at benytte det, da det kører ret automatisk, når det først er installeret.

Det korte af det lange er, at har du behov for en laserprinter, er denne maskine et godt men ikke særligt billigt bud. Men behovet skal også være der. For det er billigt at printe med blæk, og du får trods alt mange alt-i-en printere til de samme penge.


Loading ikon