Artikel top billede

Bog: Indled året med et hårdt spark bagi

I Surrounded by Setbacks: Turning Obstacles into Success giver den svenske forfatter og ledelsesrådgiver Thomas Erikson råd om at forme trælse omstændigheder, så man nemmere kommer ud på den anden side med hovedet op og benene ned.

Indgangen til et nyt år er gerne dér, mange tænker at nu skal meget gøres helt anderledes og bedre.

Men efter kort tid lander årets første trælse opgave på skrivebordet, kontoen står i minus efter ejendomsskat og energiregninger, fitnesskortet bliver alligevel ikke rigtig brugt, og på jobbet ligger den yngre kollega med slikhår og hurtigkneppersko i overhalingsbanen til dén forfremmelse, man selv har i sigte.

Men i stedet for at lægge ud med at sætte urealistiske mål op for sig selv – og ende med sortsyn og hængemule – kan man begynde med at læse “Surrounded by Setbacks: Turning Obstacles into Success.”

Den handler blandt andet om i højere grad selv at erkende, reagere på og forme de omstændigheder, man kan gøre noget ved og øge sandsynligheden for at komme ud på den anden side med hovedet op og benene ned.

Forfatteren, den ledelsesrådgiver Thomas Erikson, har gennem årene trænet tusindvis af ledere i blandt andet IKEA og andre globale virksomheder i at håndtere livets og jobbets genvordigheder. Blandt andet ved at blive bedre til at kommunikere og forstå egne og andres omstændigheder og forudsætninger.

Det spor følger han også i Surrounded by Setbacks, der lægger ud med at konstatere, at det ikke kun er et spørgsmål om at have viden om, hvordan man når sine mål. For var dét tilfældet, ville der næppe være så mange overvægtige læger.

Derimod er nøglen snarere at erkende, hvad man virkelig gerne vil ændre på og gøre noget aktivt for at udbedre situationer og omstændigheder, man er utilfreds med.

Herunder lære at sige nej til ting, man ikke har tid til, skifte sit utilfredsstillende job ud, spørge andre om hjælp i tide og lade være med at købe ting, man ikke har råd til.

Det lyder måske en smule banalt, hvilket forfatteren også er den første til selv at erkende.

Han skriver eksempelvis en del af bogen på et støjende hotelværelse, selv om han så let som ingenting kunne have bedt om at få et nyt.

Bogens kombination af praktiske og ofte ret brutale råd samt en del – undertiden ganske underholdende – selverkendelser er noget af det, der gør den interessant og læsværdig.

Man får måske ikke så meget at vide, man ikke vidste i forvejen.

Til gengæld får man et brugbart og velstruktureret spark bagi, der gør det nemmere at gøre 2023 til et lidt bedre år end 2022.

Titel: Surrounded by Setbacks: Turning Obstacles into Success / Forfatter: Thomas Erikson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere