Artikel top billede

Streaming: Stjernebesat historie om løgn og bedrag i Det Hvide Hus

Til marts får miniserien ”White House Plumbers” premiere på HBO Max og fortæller historien om Watergate set fra de mænd, der gjorde alt i deres magt for at beskytte præsidenten.

Under Watergate brugte skruppelløse personer tæt på den næsten lige så skruppelløse præsident Richard Nixon omtrent samtlige beskidte tricks i bogen for at lukke ned for presselækager om Watergate-skandalen.

Mange havde efterfølgende svært ved at forestille sig en endnu værre skandale med udspring i Det Hvide Hus. I hvert fald indtil Donald Trump satte trumf på ved – efter meget at dømme med fuldt overlæg – lagde i kakkelovnen til angrebet på Kongressen 6. januar 2021.

Men stadig står Watergate som selve definitionen på en præsidentiel skandale, og historien er dokumenteret til hudløshed i utallige bøger og på film, blandt andet i den ikoniske og Oscarvindende ”Alle præsidentens mænd.”

Til marts får sagen endnu en særdeles interessant remake, når HBO Max blænder op for miniserien ”White House Plumbers.”

Men hvor de fleste kender historien set fra det journalistiske perspektiv, får man her fortællingen set fra den anden side af bordet.

Serien bygger nemlig på selvbiografien ”Integrity: Good People, Bad Choices, and Life Lessons from the White House” af Egil "Bud" Krogh Jr., der selv spillede en afgørende rolle og fik en fængselsdom for sin medvirken i skandalen.

Samtidig lægger HBO stærkt ud med hovedrollerne, der er besat af Woody Harrelsen og Justin Theroux som to af de absolutte hovedpersoner i skandalen, nemlig E. Howard Hunt og G. Gordon Libby.

Som Hunts hustru Dorothy ses Lena Headey, kendt som iskolde Cersei Lannister i Game of Thrones.

Både kildemateriale og medvirkende lover med andre ord mere end godt, og det er ikke helt urimeligt at forudse, at mange politisk interesserede vil sluge serien råt.

Og til sidst må det være på sin plads at give ordet til Nixon selv, der gav følgende råd til en af sine medsammensvorne – men dog ikke helt fulgte det selv:

“If you are going to lie, you go to jail for the lie rather than the crime. So believe me, don't ever lie.”

Se traileren til White House Plumbers her.

Titel: White House Plumbers (5 episoder) / Får premiere på HBO Max til marts