Artikel top billede

(Foto: molslinjen.dk)

Danske skibe ramt af kæmpe gps-angreb - russiske søfartøjer lurede lige i nærheden

Russiske fartøjer var lige i nærheden, da danske skive i Storebælt sidste år blev ramt af det største gps-angreb nogensinde.

Mindst seks skibe i Storebælt mistede sidste år gps-signalet, da de 3. oktober blev ramt af det hidtil største registrerede gps-angreb i Danmark.

Sagen, som er kommet ud på baggrund af en aktindsigt, som Politiken har modtaget, blev oprindeligt mørklagt af hensyn til statens sikkerhed.

Blandt andet to skibe fra Molslinjen blev ramt, og kunne under angrebet ikke fastslå deres egen eller andre skibes position.

Nu har forsvaret dog bekræftet, at to russiske fartøjer befandt sig nær det 50 kilometer brede område, som de ramte skibe befandt sig i.

Antallet af gps-angreb på Danmark er steget siden krigen i Ukraine brød ud, lyder det. Således blev i alt 27 hændelser indrapporteret på danske, svenske og finske skibe ifølge Politiken.

Ifølge Søren Skaarup Larsen der er Ph.D-studerende ved Institut for Rumforskning og Rumteknologi ved DTU er udstyret, som angrebet er udført med, af massiv karakter.

Havde man tændt dette udstyr i centrum af København, kunne det være nået helt ud og blokkere for flytrafikken i Københavns Lufthavne i Kastrup på Amager, forklarer han til Politiken. Resten af mobilnettet i det meste af byen ville også være blevet forstyrret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere