Artikel top billede

(Foto: Turag Photography/Unsplash)

Microsoft køber selskab for at forbedre sine cloud-tjenester

Microsoft har annonceret opkøbet af selskabet Fungible, som arbejder med DPU’er, for at opgradere kapaciteten på sine datacentre.

Tech-giganten Microsoft har endnu engang været ude og svinge kortet.

Denne gang har Redmond-selskabet opkøbt Fungible Inc.

Det meddeler Microsoft.

Fungible er en californisk teknologivirksomhed, der arbejder med data processing units (DPU’er), og formålet med opkøbet er at forbedre netværks- og lagerydeevne i Microsofts datacentre ved hjælpe af disse DPU’er.

”Fungibles teknologier hjælper med at muliggøre højtydende, skalerbar, adskilt, udskaleret datacenterinfrastruktur med pålidelighed og sikkerhed,” skriver Girish Bablani, CVP for Azure Core hos Microsoft, i meddelelsen og fortsætter:

”Fungible-teamet vil slutte sig til Microsofts datacenterinfrastrukturingeniørteam og vil fokusere på at levere flere DPU-løsninger, netværksinnovation og fremskridt i hardwaresystemer.”

Opkøbet sker som et led i Microsoft investeringer i datacentre, som er et område, hvor Microsoft satser kraftigt for tiden. Blandt andet vil tech-giganten åbne ti nye datacenterregioner i løbet af i år.

Microsofts datacentre er nøgle for virksomheden i forhold til at leveringen og ydeevnen af tjenester som Azure, Office 365 og Dynamics 365. Hvis Microsoft ved opkøbet får forbedret sine centre, kan det føre til hurtigere ydeevne for disse funktioner.

Microsoft har i øjeblikket gang i byggerier af tre datacentre i Danmark. Et i Gadstrup i Roskilde Kommune, et i Lille Skensved i Køge Kommune og et i Høje Taastrup.

Det fremgår ikke, hvad Microsoft har betalt for opkøbet.