Artikel top billede

Microsoft opgiver klapmobilen – satser på et vildere koncept

Microsoft Surface Duo 2 kommer næppe til at udkomme i en version 3.0.

Det ser ikke ud til, at Microsofts ikke synderligt udbredte smartphone med dobbeltskærm får nogen afløser.

Microsoft Surface Duo nåede at eksistere i to generationer, men en eventuel Surface Duo 3 synes ikke at være, skriver Windows-mediet Windowscentral.

Ifølge mediets kilder vil Microsoft slet ikke kigge i retning af dobbelte skærme, når Duo’en skal afløses.

”Efter lang tid med eksperimentering, har virksomheden i stedet valgt at sigte mod et mere konventionelt design med en foldbar skærm, hvor denne kan klappes sammen med 180 grader invendigt, sammen med en ekstern skærm,” lyder det.

Konceptet beskrives som værende lig det, som kinesiske mobilproducenter har skabt i enheder som Vivo X Fold samt Honor Magic Vs.

Microsoft Surface Duo 2 blev lanceret i efteråret 2021, hvor den fik en meleret modtagelse blandt anmeldere, mens en voldsom debutpris på 1.500 amerikanske dollar udelukkede langt de fleste købere.

Microsofts opfinder-værksted

Microsofts Surface-familie synes altså snart at blive endnu en ny type enhed rigere.

Microsofts Surface Duo var dog selskabets eneste nyere satsning på smartphone-området.

Surface Duo 2 markerede sig ved at huse mobilkomponenter som Snapdragon processorer og 5G-modem, mens den samtidig kørte Googles Android 12, fremfor Microsofts eget styresystem Windows.

Surface Duo 2 modtog i efteråret 2022 en opdatering til Googles særlige Android 12L, som er en særlig version af styresystemet tiltænkt dobbeltskærme og foldeskærme.

Selvom Microsoft længe har opfundet og udviklet nye koncepter under Surface-brandet har selskabet i den seneste tid slanket produktserierne i familien.