Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Google gør klar til kamp mod ChatGPT: Her er selskabets modsvar

ChatGPT har skabt røre i Googles andedam, men søgemaskine-giganten ligger ikke på den lade side. Det gør OpenAI dog heller ikke. Der er lagt op til ballade i AI-andedammen.

ChatGPT har taget verden med storm og fået et folkeligt gennembrud, og det kan give problemer for Google – særligt med henblik på, at Googles konkurrent Microsoft allerede har investeret i ChatGPT og er i gang med at købe 49 procent at OpenAI, som står bag AI-chatten.

Google er dog i gang med en lignende manøvre.

Tilbage i 2014 købte Google nemlig det britiske AI-selskab Deepmind, og her er nøglen muligvis til at konkurrere med ChatGPT.

Deepmind arbejder nemlig på sin egen AI-chatbot kaldet Sparrow.

Det har selskabets topchef Demis Hassabis sagt til blandt andre Time.

Den vil angiveligt udkomme i en privat betaversion i løbet af 2023 – mere er ikke offentliggjort.

Direktøren uddyber i interviewet, at Deepmind er forsinket i forhold til ChatGPT, og at Deepmind ønsker at arbejde i dybden med forstærkende læringsbaserede funktioner og vil for eksempel have en funktion med at citere sine kilder, når den kommer med svar, hvilket ChatGPT ikke gør på nuværende tidspunkt.

"Det er rigtigt at være forsigtig på den front," siger Deepmind-direktøren.

Deepmind har blandt andet udviklet Dramatron, der udvikler filmmanuskripter.

Selskabet blev opkøbt af Google tilbage i 2014 for 500 millioner dollar.

En hård kamp

Det kan være vigtigt for Google at komme med på AI-chatbølgen – både fordi ChatGPT i sig selv kan løse nogle opgaver, folk hidtil ville bruge Googles søgemaskine til, men også fordi Microsoft har planer om at implementere ChatGPT-funktioner i Bing for også at gøre den til en større konkurrent til Google.

Google har selv store investeringer i AI og må også siges at have et stabilt grundlag inden for området med flere år som internettets mest brugte søgeværktøj.

Tiden må dog vise, om Sparrow kommer til at kunne tage kampen op med ChatGPT, eller om gennembruddet blandt brugerne nærmest allerede er for stort.

OpenAI ligger dog heller ikke på den lade side og giver snart Google endnu en presbold ved at opgraderet ChatGPT fra versionen GPT-3 til GPT-4.

Hvor GPT-3, der er den version folk bruger nu, baserer sine svar på 175 milliarder parametre, kommer den nye version af ChatGPT, GPT-4, til at være baseret på svimlende 100.000 milliarder parametre.

OpenAI arbejder ligeledes på en betalingsversion af ChatGPT kaldet ChatGPT Professional.