OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

Dansk børs-selskab svinger sparekniven: Vil reducere medarbejderstaben med 10 procent

Odense-selskabet Digizuite forbereder en større sparerunde, der kommer til at påvirke medarbejderstaben.

Det børsnoterede danske selskab Digizuite svinger sparekniven og forbereder sig på at reducere antallet af medarbejdere med 10 procent.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

Digizuite har i dag mere end 70 ansattte, der er fordelt på kontorer i Danmark, USA, Storbritannien, Belgien og Ukraine.

Selskabet, der har sit hovedkvarter i Odense, har udviklet en abonnementsbaseret Digital Asset Management-platform, og selskabet blev i 2021 noteret på First North-børsen.

Store underskud

Gennem de seneste år har Digizuite været plaget af blodrøde bundlinjer.

I 2021 måtte selskabet indkassere underskud på 29 millioner kroner, mens selskabet året før landede et underskud på 12,7 millioner.

Digizuite begrunder sin beslutning om besparelser med, at vi er på vej ind i en periode med øget usikkerhed.

“Selskabet står over for en øget usikkerhed og strategien rettes derfor mod et større fokus på ebitda og likviditet, mens vækst-rejsen forsætter," hedder det.

"På grund af den øgede usikkerhed og det faktum, at den nuværende pipeline er i stand til at understøtte værksten i 2023, har vi besluttet at implementere en omkostningsreduktionsplan for 2023, hvilket skal reducere udgifter og antallet af ansatte med cirka 10 procent i forhold til nuværende arbejdsstyrke,” lyder det i børsmeddelelsen.

Det fremgår dog også af børsmeddelelsen, at selskabets abonnementsbaserede omsætning landede på 40,1 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 25 procent i forhold til året før.