Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Investeringer i it-sikkerhed buldrer frem: Står til at stige med 13 procent i år

I løbet af 2023 vil investeringerne i it-sikkerhed stige med 13 procent på globalt plan. Sådan lyder forudsigelsen fra analysehuset Canalys, der samtidig peger på ChatGPT som medvirkende til et øget trusselsniveau.

Investeringer i it-sikkerhed ser ud til rykke et gear op i år.

Ifølge Canalys' seneste fremskrivning lyder det, at investeringerne i området på globalt plan vil stige med 13,2 procent i løbet af 2023.

Samles set forventer analysehuset, at der i bedste fald vil spenderes 223,8 milliarder dollar, svarende til 1.533 milliarder kroner, på cybersikkerhed i år. Her forudsiges det, salget af cybersikkerheds-services vil vækste mere end salget hardware-produkter.

De vedblivende høje trusselsniveauer er medvirkende til, at cybersikkerhed forbliver højt på listen over investeringer hos organisationer, konkluderer Canalys.

Men det er formentlig ikke alle de planlagte projekter og investeringer, der vil blive gennemført. Der er nemlig kommet et ekstra pres på budgetterne, hvor fokus ligger på de mest nødvendige investeringer for at mindske risikoen for sikkerhedsbrud.

Forbruget hos offentlige insitutioner samt store enterprise-selskaber vil stige, men investeringerne hos mindre virksomheder vil falde i takt med, at de økonomiske forudsætningen forværres, lyder det.

ChatGPT skaber øget trussel

Trusselslandskabet udvikler sig hele tiden, og det vil fortsat presse organisationer til at udvide deres cyberforsvar. Det gælder blandt andet en forstækrning inden for detection samt en forstærkning inden for incident response.

"Ransomware vil stadig være den største trussel mod organisationer fra et operationelt, finansielt og brandmæssigt perspektiv. Men fremkomsten og misbrug af generative AI-modeller - såsom ChatGPT - vil øge risikoen til et nyt niveau i 2023," lyder det fra Matthew Ball, chefanalytiker hos Canalys.

"Dette vil muliggøre og fremskynde tilblivelsen af ondsinket kode på en industriel skala af de flere trusselaktører og det vil forøge frekvens samt rækkevidde af angrebene. Organisationer kæmper allerede med de eksisterende trusselsniveauer og de har ikke råd til skære ned på investeringerne, da det vil gøre dem mere sårbare. I stedet er de nødt til at arbejde tættere sammen med kanalpartnere for at lave mere intelligente investeringer," tilføjer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere