Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Investor køber stor ejerandel af Salesforce: Store forandringer kan være på vej

Den offensive aktivist-investor Elliott Management - kendt for at presse markante forandringer igennem - er i gang med at opkøbe Salesforce-aktier for flere milliarder kroner.

Aktivist-investoren Elliott Management Corp er i gang med at opkøbe en stor ejerandel af Salesforce, og det kan meget vel være startskuddet til store forandringer i selskabet.

Elliott Management er kendt som en af de største og mest markante aktivits-investorer, som aktivt går efter indflydelse i de selskaber, som selskabet går ind i.

Elliott Management således typisk målrettet efter plads i bestyrelsen og er kendt for straks at gå i gang med at kræve operationelle og organistoriske forbedringer og lignende.

Det kan være eksempelvis udskiftninger på direktions-niveau, frasalg af divisioner og lignende.

Ifølge Wall Street Journal er der tale om en ‘stor andel’ og et opkøb for flere milliarder dollar af Salesforce-aktier.

Elliott Management meddeler, at selskabet ser frem til at ‘arbejde konstruktivt med Salesforce på at realisere den værdi, der passer til et selskab af Salesforces størrelse,’ som det hedder.

Tidspunket for investeringen passer godt for en forandrings-krævende investor som Elliott Management.

Det er nemlig kun få uger siden, at Salesforce meddelte, at selskabet ville fyre hver 10. af sine omkring 80.000 medarbejdere og opsige en længere række af sine lejemål for at reducere sine omkostninger.

Salesforces aktiekurs blevet cirka halveret siden slutningen af 2021. Selskabets markedsværdi ligger for tiden på omkring 150 milliarder dollar.

Elliott Management har været aktiv som investor i blandt andet PayPal, Dell, AT&T, Twitter og Pinterest.