Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsofts Windows-salg styrtdykker: Bundlinjen falder med mere end 10 procent

Selvom cloud-omsætningen hos Microsoft rykker fremad og er bedre end forventet, ser det grelt ud for Windows- og Surface-forretningen.

Microsoft er netop kommet med regnskab for fjerde kvartal af 2022, og tech-giganten har haft en hård afslutning på året.

Omsætningen lander på 360 milliarder danske kroner, hvilket er en stigning på to procent i forhold til fjerde kvartal af 2021.

Her stopper den lille vækst i nøgletallene dog også. Driftsresultatet lander på 139,4 milliarder kroner, hvilket er et fald på otte procent. Og bundlinjen lander på 112,1 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på 12 procent.

En del af nedgangen kan findes i Windows-salget til pc-producenter, som er dykket med hele 39 procent, som følge af et faldende pc-salg. Xbox-omsætningen er faldet 12 procent, mens indtjeningen på kommercielle produkter på Windows faldt tre procent.

Salget af enheder som for eksempel Surface-computere faldt ligesom Windows-salget med 39 procent.

Optur ved cloud

Det er dog ikke alle forretningsområder, der går nedad. På cloud er der generelt fremgang.

Omsætningen for kommercielle kontorprodukter og cloudtjenester stiger med syv procent.

Omsætningen fra Dynamics-produkter og cloudtjenester stiger 13 procent.

Omsætningen i Intelligent Cloud var 147 milliarder kroner og steg 18 procent, mens serverprodukter og cloudtjenester steg 20 procent. Også LinkedIn excellerer og vokser med 10 procent.

"Den næste store bølge af computing er ved at blive født, da Microsoft Cloud forvandler verdens mest avancerede AI-modeller til en ny computerplatform," udtaler Microsofts topchef, Satya Nadella, i en meddelelse og fortsætter:

"Vi er forpligtet til at hjælpe vores kunder med at bruge vores platforme og værktøjer til at gøre mere med mindre i dag og innovere for fremtiden i den nye æra af kunstig intelligens."