Artikel top billede

Polestar 2 årgang 2024 vil kunne kendes på sin mere aerodynamisk kølergrill. (Foto: Polestar PR)

Vildt nyt til Polestar 2’s: Kæmpe motor-upgrade og 635 km på en opladning

Polestar giver sin 2'er model et markant løft i de kommende måneder.

En uge efter, at Volvo kunne løfte sløret for en markant opgradering til selskabets XC40 og C40 SUV’er overbyder søsterselskabet Polestar med en endnu mere ambitiøs opdatering.

Det er selskabets eldrevne liftback Polestar 2, der i sin nyeste overhaling får sig nogle helt nye tekniske egenskaber.

De største nyheder finder man særligt i de mere prisvenlige indstiger-modeller, hvor drivlinjen rykker fra for- til bagakslen, hvor der nu leveres op til 300 hestekræfter, mens 0-100 disciplinen klares 1,2 sekunder hurtigere og slutter på 6,2 sekunder.

Samtidig er drivlinjen og batteriet revideret, så der nu bydes på et større batteri, der kan lade hurtigere med op til 205 kW.

Det giver rækkevidden et løft, så ’Standard Range’ modellen med det mindre batteri kan tilbagelægge 518 kilometer efter WLTP-normen.

Det større 82 kWh batteri i ’Long Range’ modellerne giver rækkevidder på 635 kilometer og 592 kilometer til henholdsvis ’Single Motor’ og ’Dual Motor’ versionerne.

Stærkeste bil i programmet er igen en Performance-udgave, som med sine 476 hestekræfter kan nå fra 0-100 km/t på 4,2 sekunder.

De nye Polestar modeller kan bestilles allerede nu til priser fra 390.000 kroner og forventes leveret i tredje kvartal 2023.