Artikel top billede

(Foto: Weshare)

Har du fået afregnet? WeShare lukker og slukker - her er, hvad du skal gøre

1. februar lukker WeShare, og derfor er det tid til at få afregnet i appen. Når du det ikke, så er der stadig hjælp at hente. Se her, hvordan du overfører de uafsluttede regnskaber til MobilePay.

Har du husket at få afregnet i WeShare?

Det er sidste mulighed i dag, hvis du skal have kradset de penge ind, som du lagde ud nytårsaften, ferien eller middagen.

1. februar lukker og slukker WeShare nemlig.

Hvis du er en af de mange danskere, der nu vil stå uden en app, der nemt og bekvemt håndterer dine udlæg og splitter regninger, så har Computerworlds teknologiredaktør udarbejdet en liste med alternativer.

Frygter du at stå med håret i postkassen, hvor flere af dine udlæg ikke er blevet tilbagebetalt, når appen går i sort, så frygt ej.

WeShare har sikret sig, at du kan bringe data med dig og afregne andetsteds. Se her hvordan:

Sådan undgår du at de uafsluttede regnskaber går tabt

Indtil 1. februar har det været muligt at benytte appen som vanligt.

Men fra i morgen er det slut.

Hvis man stadig har uafsluttede regnskaber i appen, så er det dog muligt at overføre de data til MobilePay fra 1. februar til og med 1. maj, hvor betalingerne kan gennemføres i stedet.

MobilePay har dog ikke en funktion, der er magen til WeShare. I stedet anbefales det at bruge ’anmod’-funktionen.

Hvis man er flere, der skal dele en udgift, kan MobilePay hjælpe med at beregne, hvad man hver især skal betale. Denne funktion findes under "anmod" i appen.

Tilbage i november 2022 udmeldte MobilePay, at WeShare stod til at blive aflivet.

Der har været for små indtægter og for høje udgifter til drift, lød det fra selskabet dengang.

"WeShare er bygget på en anden platform end MobilePay, og det er for dyrt for os at holde WeShare ved lige på den nuværende platform. Samtidig vil det også være en for stor investering for os at flytte WeShare over på samme platform som MobilePay,” lød det.

MobilePay blev udviklet af Danske Bank, men indgik sidste sommer i en nordisk fusion mellem Danske Bank, OP Financial Group fra Finland og konsortiet af banker bag Vipps fra Norge om at fusionere de tre mobilbetalingsselskaber MobilePay, Vipps og Pivo.

Derfor er MobilePay i dag ejet af norske Vipps.