Artikel top billede

Bog: Bliv ikke grebet af panik når aktierne falder

Ny bog giver korte og konkrete råd om, hvordan man bedst investerer i værdipapirer og forvalter sin formue – også når det går ned ad bakke på børserne.

Over en periode på blot otte år havde Dow Jones-indekset seksdoblet sin værdi og en kendt økonom proklamerede, at aktiepriserne nu havde nået et permanent højt niveau.

Færre lyttede til den kedsommelige forsigtigper, som rådede til at passe på, når det var umuligt at tage plads i en taxa eller frisørstol uden uopfordret at få brandvarme markedstips.

Men i efteråret 1929 begyndte markedet at kollapse, og i de følgende år gik det kun én vej: Ned.

I dag står vi ikke nødvendigvis i helt samme udsatte situation. Men aktiemarkedet er blevet langt mere uforudsigeligt efter en lang periode i tyrens tegn.

Forfatteren til den helt nye bog ”Hjælp, mine aktier falder – En økonomisk førstehjælpskasse til dig, der er ny på aktiemarkedet” råder dog ikke til at droppe investeringerne og grave sine penge ned i haven. For kriser kommer og går, men før eller siden vender aktiemarkedet næsen opad igen.

Han bemærker dog, at det særligt i usikre tider er afgørende at kende de mekanismer, som gør en virksomhed værdifuld eller det modsatte.

Eller som Warren Buffett har udtrykt det: Investér ikke i noget, du ikke forstår. Samtidig er det afgørende at have is i maven, investere langsigtet og undgå at lade sig gribe af stemninger.

For dels er populære og højt værdisatte aktier gerne letbevægelige størrelser, der hurtigt kan falde og give tab. Dels risikerer man – ved at lade sig skræmme og sælge sine værdipapirer i utide – ikke at komme med på bølgen og få del i gevinsterne, når markedet stiger igen.

Bogen er skrevet af cand. polit. Ulrik Dall, tidl. fondschef og børsmæglerdirektør samt rådgiver for Verdensbanken, og han indleder bl.a. bogen med at konstatere, at:

”Aktieinvestering er ikke let, men alle kan lære det. Det er derimod ikke alle, der har psyken til aktieinvesteringer, for de indebærer perioder med tab, der kan gøre ondt. Du har måske investeret 400.000 kroner, og året efter er der kun 200.000 kroner tilbage. Aviserne taler om, at det bliver værre. Kan du holde ud? Det skal du kunne.”

Desuden giver Ulrik Dall råd om sammensætningen af en aktieportefølje, aktiestrategier og om, hvor man finder troværdig information (og hvilke slags informationer, man skal ignorere).

Men læseren får også en konkret viden om, hvilke økonomiske nøgletal man skal holde øje med hos en virksomhed, hvornår man skal handle – og hvornår man skal lade være.

Bogen udkommer 6. februar. / Titel: Hjælp, mine aktier falder – En økonomisk førstehjælpskasse til dig, der er ny på aktiemarkedet / Forfatter: Ulrik Dall
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere