Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: WeShare og Fartkontrol.nu lukker og slukker / Computerworld udgiver stor løn-undersøgelse / Få tilskud på op til 250.000 kr. til teknologi og it fra SMV:Digital

WeShare og Fartkontrol.nu lukker og slukker / Computerworld udgiver stor løn-undersøgelse / Få tilskud på op til 250.000 kr. til teknologi og it fra SMV:Digital

Godmorgen kammerater.

Det er onsdag, og vi er trådt ind i årets korteste måned - det er 1. februar 2023.

Endnu en gang er det Qëndrim Fazliu, der har forberedt dit daglige skud morgen-briefing.

Uden at spilde yderligere tid, så lad os hoppe ud i det med det samme.

Vi starter morgenen med at sige farvel til to populære apps, som rundt regnet 1,5 millioner danskere har benyttet sig flittigt af.

WeShare og Fartkontrol.nu lukker og slukker

Betalings-appen WeShare vil fra i dag - 1. februar 2023 - blive lukket. Det samme gør den populære trafikkontrol-app fartkontrol.nu.

Årsagerne til lukningerne af de to populære apps sker dog af forskellige grunde.

Weshare lukker, fordi udgifterne til at drive appen er for store. Det oplyste MobilePay, der står bag WeShare, da udmeldingen kom for få måneder tilbage.

Fartkontrol.nu stopper med at virke, fordi Google Maps, som appen gør brug af, har lavet en teknisk ændring i systemet bag appen.

Hvis brugere af WeShare har uafsluttede regnskaber i appen, kan data overføres til MobilePay fra 1. februar til 1. maj 2023.

WeShare har ifølge DR 1,2 millioner brugere, mens fartkontrol.nu-appen har 300.000 aktive brugere, lyder det på appens hjemmeside.

Mangler du en delingstjeneste, når WeShare lukker, så har Computerworld lavet en liste med fem gode alternativer, som kan tilgås her.

Computerworld it-jobbank og Computerworld udgiver stor løn-undersøgelse

Computerworld it-jobbank og Computerworld udgiver i dag en omfattende undersøgelse af løn og forventninger til den kommende lønforhandling.

It-erhvervet er kendt for gode lønninger og attraktive vilkår. Og på trods af pessimistiske økonomiske udmeldinger, ser det også ud til at fortsætte i 2023.

Undersøgelsen er baseret på svar fra mere end 2.500 danske it-ansatte.

Den går i detaljer med den aktuelle løn, forventningerne til næste forhandling og de typiske goder - og deler opgørelserne op efter geografi, køn, uddannelse og hvad du arbejder med inden for it.

Vil du være sikker på at ikke at misse noget, bør du skrive dig op til at modtage Computerworlds nyhedsbrev om løn og arbejdsmarkedsforhold. Alt du skal gøre er at skrive din e-mail ind i boksen nedenfor.

SMV:Digital tilbyder tilskud på op til 250.000 kr. til investering i teknologi og it

Du kan nu du søge om et tilskud på op til 250.000 kr. til investering i teknologi og it, hvis du har ambitioner om at styrke din virksomheds produktivitet eller eksport gennem anvendelse af digitale systemer, automatisering eller e-handel.

Det skriver SMV:Digital på deres hjemmeside.

Puljen åbner for ansøgninger 6. februar 2023 klokken 9:00.

Ansøgere skal opstille en business case for investeringen i ny hardware eller software. På baggrund af denne case kan ansøgeren blive tildelt en voucher på 25 procent af investeringssummen.

Voucherens størrelse skal være på mindst 10.000 kroner og højst 200.000 kroner. Hertil kan ansøgeren få op til 50.000 kroner i tilskud til rådgivning vedrørende implementering af investeringen.

Hvis virksomheden ønsker at investere i en abonnementsbaseret løsning, kan udgiften støttes i op til 2 år. Investeringsstøtten udbetales sammen med afslutningen af det samlede projekt.

Industrirobotter eller anden automatisering på fabriksgulvet, indkøb af SW-licenser til ERP/CRM/CMS/e-shop/PIM/Softwarerobotter (RPA) samt lagerautomatisering er blot nogle af eksemplerne på investeringer i teknologi og it, der kan implementeres over en kort periode og derfor muligvis vil være berettiget til et tilskud.

Læs mere om tildelingskriterierne her.

Firstcom Danmark får ny administrerende direktør

Firstcom Danmark får ny administrerende direktør.

Den nye direktør bliver Lars Nygaard, der overtager posten, efter den hidtidige administrerende direktør Helle Ommestrup har meddelt, at hun fratræder stillingen.

Det skriver Firstcom Europe i en pressemeddelelse.

Helle Ommestrup havde indtil sin fratrædelse stået i spidsen for Firstcom Danmark i fire år, hvor hun især har haft fokus på virksomhedens overgang til det nye marked, der er blevet skabt efter pandemien, lyder det.

Firstcom Europe er et paneuropæisk teleselskab, der har 13 kontorer i fem lande, herunder Danmark.

"Jeg vil gerne takke Helle for det gode arbejde, hun har gjort i Firstcom og for hendes samarbejde om at forme dets fremtid. Sammen med teamet hos Firstcom ønsker jeg hende det bedste for hendes fremtid," udtaler CEO Christian Bleakley i Firstcom Europe i forbindelse med omstruktureringen og byder samtidig Lars Nygaard velkommen i den nye rolle.

"Vi er glade for at ansætte en direktør med en så bred ledelsesekspertise. Hans ansættelse understreger vores fremadrettede ambitioner".