Artikel top billede

(Foto: / Picasa)

Intels topchef får barberet 25 procent af lønchecken efter katastrofe-regnskab

Pat Gelsinger, der er topchef for Intel, kommer til at gå betragteligt ned i løn.

Chipgiganten Intels topchef Pat Gelsinger får lidt mindre at rutte med i fremtiden.

For Intel oplyser tirsdag, at Pat Gelsinger kommer til at gå 25 procent ned i løn, efter at Intel i sidste uge offentliggjorde sit seneste kvartalsregnskab, der viste en voldsom tilbagegang på både top- og bundlinje.

Lønnedgang for alle ledere

Pat Gelsinger er dog ikke den eneste i koncernen som kommer til at gå ned i løn.

Resten af topledelsen vil få reduceret deres grundløn med 15 procent, mens folk med chef-stillinger bliver ramt af en lønnedgang på 10 procent, mens mellemledere få beskåret lønchecken med fem procent.

“Vi vil forsætter med at skulle navigere i modvind som følge af den makroøkonomiske udvikling, og derfor reducerer vi omkostninger for hele selskabet,” lyder det i en meddelelse fra Intel.

Intels øjeblikkelige udfordringer skyldes blandt andet en dramatisk nedgang i pc-salget, der kommer oven på at markedet boomede mens pandemien var på sit højeste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere