Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Leadwises samtykkeløsning / Instagram-'Noter' kommer til Storbritannien og EU / EasyTranslate indgår aftale om tilførsel af 20 millioner kroner

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Leadwises samtykkeløsning / Instagram-'Noter' kommer til Storbritannien og EU / EasyTranslate indgår aftale om tilførsel af 20 millioner kroner

Godmorgen kammerater.

Datoen siger 2. februar.

Det er torsdag.

Mit navn er Qëndrim Fazliu, og jeg er atter en gang morgenredaktør.

Jeg er stået tidligt op for at levere dagens morgen-briefing til de morgenfriske og trofaste Computerworld-læsere.

Vi iler derfor straks videre til morgenens nyheder og begynder med nyheden om den alvorlige kritik, Datatilsynet har udtalt af Leadwises måde at indsamle personoplysninger dets hjemmeside.

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Leadwises samtykkeløsning på letfinans.dk

Datatilsynet har udtalt alvorlig kritik af, at Leadwise indsamlede personoplysninger på letfinans.dk uden gyldigt samtykke.

Det skriver Datatilsynet.

Datatilsynet indledte sagen i 2021 på grund af en konkret klage vedrørende placeringen af cookies på Leadwises hjemmeside letfinans.dk.

På hjemmesiden blev klager for en samtykkeløsning, hvor der var følgende afkrydsningsmuligheder: Absolut nødvendige, ydeevne, målretning, funktionalitet, uklassificerede. Valgmuligheden 'absolut nødvendige' var på forhånd afkrydset - det var de andre muligheder ikke.

Under disse muligheder fremgik mulighederne: Accepter alle, afvis alle og vis detaljer.

Efter at have besøgt hjemmesiden, kunne klageren konstatere, at der var placeret en række cookies på hans computer fra blandt andet Google og Facebook.

Datatilsynet lagde i afgørelsen vægt på, at der blev behandlet personoplysninger om klager, inden han havde givet sit samtykke til behandlingen.

Derudover fandt tilsynet, at samtykkeløsningen ikke levede op til kravene til et gyldigt samtykke, da det ikke var tilstrækkeligt informeret, og da der ikke blev oplyst om muligheden for at trække samtykket tilbage.

På baggrund af ovenstående udtalte tilsynet alvorlig kritik.

Instagram udvider 'Noter' til Storbritannien og EU-landene

Det er nu muligt for Instagram-brugere i både Storbritannien og EU-landene at bruge 'noter'.

Det oplyser moderselskabet bag Instagram, Meta.

Noter er ifølge selskabet en ny måde at dele tanker på og se, hvad ens venner laver ved hjælp af de korte tekstindlæg.

De korte indlæg vises øverst i brugernes Instagram-indbakke og er i øjeblikket begrænset til 60 tegn og/eller emojis.

Det vil være muligt at efterlade noter til personer, man følger eller personer på ens liste over nære venner.

I meddelelsen lyder det, at Instagram har testet noter siden slutningen af sidste år og at de korte tekstindlæg har fungeret som en virkningsfuld samtalestarter - især teenagere, som selskabet kalder for 'superbrugere af noter'.

EasyTranslate indgår aftale om tilførsel af 20 millioner kroner

Den danske virksomhed EasyTranslate har modtaget 20 millioner danske kroner i investeringer fra den hollandske software -& IT-investor Pride Capital Partners.

Det oplyser EasyTranslate i en meddelelse.

Virksomheden, der leverer content- og oversættelsessoftware til blandt andet e-commerce-virksomheder i flere lande, har også integreret OpenAI (ChatGPT) i deres arbejde, hvilket skal hjælpe virksomhedens kunder med content til deres hjemmesider.

De nye midler skal blandt andet give EasyTranslate de økonomiske muskler til at øge sine markedsandele i form af strategiske opkøb.

EasyTranslate oplyser, at de har kunder i mere end 20 lande.

Instagram-grundlæggere lancerer ny app - 'TikTok for tekster' eller angreb på Twitter

Grundlæggerne af Instagram, Kevin Systrom og Mike Krieger, har lanceret en ny app.

Den nye app hedder Artifact og er blandt andet blevet beskrevet som ”TikTok for tekster,” rapporterer CNN.

Brugerne af den nye app har et personaliseret newsfeed, der er styret af kunstig intelligens.

I et opslag på Instagram skriver Krieger, at han og Systrom sammen med et hold af andre har arbejdet på tjenesten i mere end et år.

Tjenesten er endnu ikke tilgængelig for alle og tirsdag 1. februar blev det muligt at skrive sig på en venteliste for at få adgang til den nye app.

I modsætning til Instagram, hvor fokus primært er på fotos, vil den nye Artifact-app have fokus på artikler. Appen vil foreslå indhold baseret på brugernes interesser og tillade diskussioner mellem venner.

Et hovedfeed vil vise populære artikler fra store mediehuse og til de mindste bloggere. Med tiden vil de feeds, brugerne ser, blive mere personaliseret til den enkeltes smag.

Mens nogle har kaldt den nye app for ”TikTok for tekster,” så er der andre, der kalder det et overraskelsesangreb mod Twitter.