Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Metas markedsværdi buldrer i vejret: Zuckerberg vil effektivisere og fjerne mellemledere fra organisationen

Metas aktiekurs buldrer i vejret og er på få timer steget med mere end 18 procent. Mark Zuckerberg vil effektivisere organisationen.

Aktiekursen for Facebooks moderselskab Meta tordner i vejret med stor hastighed i kølvandet på selskabets netop offenliggjorte regnskab.

I timerne efter offentliggørelsen er aktiekursen steget med 18,2 procent.

Det svarer til, at selskabets samlede markedsværdi er steget med et betydeligt milliardbeløb på få timer.

Metas samlede markedsværdi er nu ifølge Nasdaq-børsen 345 milliarder dollar.

Vil effektivisere

Topchef Mark Zuckerberg har i flere år haft fokus på den fjerne fremtid med planer og store satsninger på udvikling af ‘fremtidens internet,’ metaverset.

Nu ser det ud til, at hans fokus er skiftet til det helt nære, skriver Bloomberg - eksempelvis at sikre, at brugerne bliver præsenteret for det rigtige indhold og tjene flere penge, ligesom han varsler effektiviseringer og opstramninger i hele den store Facebook-organisation.

Mark Zuckerberg vil gøre Facebook-organisationen mere flad og fjerne flere lag af mellemledere, siger han.

Det skal gøre det nemmere at tage beslutninger og eksperimentere med nye produkter - ikke mindst AI.

Det skal samlet set forbedre Metas produktivitet, hastighed og omkostnings-struktur, siger han.

Meta vil anvende AI til at forbedre kvaliteten af de målrettede anbefalinger, som brugerne får, hvilket skal gøre platformen mere attraktiv for både brugere og annoncører, hedder det.

Metas omsætning i kvartalet er iøvrigt dykket for tredje kvartal i træk, men er ikke desto landet over analytikernes forventninger.

Analytikerne forventer, at Meta igen vil begynde at have vækst inden længe.

Selskabets aktiekurs er indtil videre steget med 27 procent siden nytår. Der er da også noget at bygge videre på, at da 2022 var det værste år nogensinde for aktien.

Selskabet gennemførte i november sin største afskedigelsesrunde nogensinde. Her blev 13 procent af selskabets medarbejdere opsagt.