Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook fyrer 11.000 medarbejdere i sin største fyringsrunde nogensinde: Se Mark Zuckerbergs besked til de ansatte

Facebook/Meta afskediger 13 procent af sin medarbejderstab i kæmpefyrings-runde. Se topchef Mark Zuckerbergs besked til medarbejderne her.

Facebook-selskabet Meta sætter 11.000 medarbejdere på porten i en kæmpefyringsrunde.

Det svarer til omkring 13 procent af selskabets samlede medarbejderstab.

Der er ifølge flere amerikanske medier tale om en af de største fyringsrunder i år - og den første nogensinde for Facebook, der blev grundlagt for 18 år siden.

“Jeg har besluttet at reducere størrelsen på vores team med 13 procent og opsige mere end 11.000 af vores dygtige medarbejdere,” skriver topchef Mark Zuckerberg i en udsendt besked.

Her peger han på, at Meta desuden vil ‘tage en række skridt’ mod at blive et slankere og mere effektivt selskab.

Det skal blandt andet ske ved at skære ned for forbruget og ved at indføre ansættelsesstop helt frem til i hvert fald udgangen af første kvartal 2023.

Mark Zuckerberg meddeler, at Metas omsætning er under pres på grund af det, som han kalder for den makroøkonomiske nedtur, øget konkurrence samt nedgang i Facebooks annonce-salg.

“I dette nye miljø er vi nødt til at blive mere effektive,” skriver han.

Ifølge topchefen har Meta allerede investeret i en række fokuserede vækstområder som AI, ny annonce-platform og metaverset.

Desuden er omkostninger blevet beskåret, fryns er blevet reduceret, organisationen er blevet restruktureret, og ejendomme solgt fra.

“Men disse initiativer er ikke nok til at få vores omkostninger til at flugte med vores omsætnings-vækst, så derfor har jeg truffet den hårde beslutning om at afskedige folk,” lyder det fra Mark Zuckerberg.

Meta vil betale alle de fyrede 16 ugers løn plus yderligere to uger løn for hvert år, de har været ansat i selskabet.

Desuden vil selskabet betale et replacement-bureau for tre måneders hjælp til at få hver af de fyrede medarbejdere videre i karrieren, meddeler han.

Du kan læse hele hans besked her.