Artikel top billede

(Foto: Pexels/Pixabay)

Apple i sit største kvartalsdyk siden 2016: Både salg og indtjening falder

Apples fald i både omsætning og indtjening blev værre, end flere havde forventet. Forsyningsproblemer i Kina en af hovedårsagerne, lyder det fra Apples administrerende direktør Tim Cook.

Forsyningsproblemer i Kina, en høj dollarkurs samt økonomisk uvished.

Det er årsagerne til, at Apple oplever sit første fald i salg siden 2019.

Sådan lyder forklaringen fra den administrerende direktør i Apple Tim Cook, beretter CNBC.

Største dyk i omsætning siden 2016

Apple tjente 117,15 milliarder dollar i det første kvartal. Det svarer til 799 milliarder kroner.

Der er derfor tale om et mærkbart fald sammenlignet med samme periode året forinden.

Selvom det ifølge finansmediet Bloomberg var forventet, at verdens mest værdifulde børsselskab ville opleve et fald, så er størrelsen overraskende, lyder det.

Før regnskabet blev offentliggjort, forventedes det, at faldet i omsætning ville være på 2 procent, men det endte altså med at være på 5 procent.
Dykket i omsætning er faktisk det største kvartalsdyk siden september 2016.

Omsætningen er dog ikke det eneste, hvor Apple dykker. Tech-giganten oplever også et dyk i indtjeningen.

Hvor selskabet for et år siden havde et overskud på 34,6 milliarder dollar – svarende til 236 milliarder kroner. I år er overskuddet 30 milliarder dollar, som svarer til 204 milliarder kroner.

Kina, dollarkurs og usikre økonomiske tider

Uro, optøjer og nedlukninger på en fabrik i Zhengzhou i Kina, der er en af Apples helt centrale produktionsfaciliteter, fik konsekvenser for produktionen af iPhones lige op til julesalget.

Ifølge Bloomberg blev der på grund af urolighederne produceret seks millioner færre iPhone 14 Pro-telefoner end beregnet.

Fabrikken havde tidligere været ramt af covid-19-nedlukingerne og efterfølgende voldelige protester mod de kinesiske covid-19-restriktioner, og ifølge mediet forlod tusindvis af ansatte fabrikken i oktober på grund af blandt andet fødevaremangel som følge af restriktionerne.

I den forbindelse udtaler Tim Cook ifølge CNBC, at det blandt andet er en medvirkende faktor til, at Apple simpelthen ikke havde nok iPhone 14 Pro og Max, de kunne sælge til kunderne.

Det har, sammen økonomisk uvished samt høj dollarkurs, været medvirkende til det skuffende resultater, lyder det.

Apples fulde kvartalsregnskab kan granskes nærmere her.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Saab Danmark A/S

Test Manager

Bunker Holding A/S

Director of Technology
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere