Artikel top billede

(Foto: Pexels/Pixabay)

Apple i sit største kvartalsdyk siden 2016: Både salg og indtjening falder

Apples fald i både omsætning og indtjening blev værre, end flere havde forventet. Forsyningsproblemer i Kina en af hovedårsagerne, lyder det fra Apples administrerende direktør Tim Cook.

Forsyningsproblemer i Kina, en høj dollarkurs samt økonomisk uvished.

Det er årsagerne til, at Apple oplever sit første fald i salg siden 2019.

Sådan lyder forklaringen fra den administrerende direktør i Apple Tim Cook, beretter CNBC.

Største dyk i omsætning siden 2016

Apple tjente 117,15 milliarder dollar i det første kvartal. Det svarer til 799 milliarder kroner.

Der er derfor tale om et mærkbart fald sammenlignet med samme periode året forinden.

Selvom det ifølge finansmediet Bloomberg var forventet, at verdens mest værdifulde børsselskab ville opleve et fald, så er størrelsen overraskende, lyder det.

Før regnskabet blev offentliggjort, forventedes det, at faldet i omsætning ville være på 2 procent, men det endte altså med at være på 5 procent.
Dykket i omsætning er faktisk det største kvartalsdyk siden september 2016.

Omsætningen er dog ikke det eneste, hvor Apple dykker. Tech-giganten oplever også et dyk i indtjeningen.

Hvor selskabet for et år siden havde et overskud på 34,6 milliarder dollar – svarende til 236 milliarder kroner. I år er overskuddet 30 milliarder dollar, som svarer til 204 milliarder kroner.

Kina, dollarkurs og usikre økonomiske tider

Uro, optøjer og nedlukninger på en fabrik i Zhengzhou i Kina, der er en af Apples helt centrale produktionsfaciliteter, fik konsekvenser for produktionen af iPhones lige op til julesalget.

Ifølge Bloomberg blev der på grund af urolighederne produceret seks millioner færre iPhone 14 Pro-telefoner end beregnet.

Fabrikken havde tidligere været ramt af covid-19-nedlukingerne og efterfølgende voldelige protester mod de kinesiske covid-19-restriktioner, og ifølge mediet forlod tusindvis af ansatte fabrikken i oktober på grund af blandt andet fødevaremangel som følge af restriktionerne.

I den forbindelse udtaler Tim Cook ifølge CNBC, at det blandt andet er en medvirkende faktor til, at Apple simpelthen ikke havde nok iPhone 14 Pro og Max, de kunne sælge til kunderne.

Det har, sammen økonomisk uvished samt høj dollarkurs, været medvirkende til det skuffende resultater, lyder det.

Apples fulde kvartalsregnskab kan granskes nærmere her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere