Artikel top billede

Seks millioner færre telefoner: Optøjer på kinesisk Apple-fabrik får store konsekvenser for iPhone-produktionen

Nedlukning og voldelige optøjer på en kinesisk iPhone-fabrik kan få store konsekvenser for produktionen af iPhones.

Uro, optøjer og nedlukninger på en fabrik i Zhengzhou i Kina, der er en af Apples helt centrale produktionsfaciliteter, får nu konsekvenser for produktionen af iPhones lige op til julesalget.

Ifølge Bloomberg vil der på grund af urolighederne blive produceret seks millioner færre iPhone 14 Pro-telefoner end beregnet.

Fabrikken har været ramt af covid-19-nedlukingerne og efterfølgende voldelige protester mod de kinesiske covid-19-restriktioner, og ifølge Bloomberg forlod tusindvis af ansatte fabrikken i oktober på grund af blandt andet fødevaremangel som følge af restriktionerne.

Oprør mod karantæne-regler

Efterfølgende er der kommet nye ansatte til, som har gjort oprør mod både løn karantæne-reglerne på fabrikken, som blandt andet har betydet, at de har været tvunget til at dele sovesale med coronasmittede kolleger.

Det udmøntede sig for nylig til voldelige optøjer, der blev dokumenteret på videoer, hvor man ser vrede fabriksarbejdere bevæbet med slagvåben og kasteskyts gå til kamp mod sikkerhedsfolk iklædt hvide beskytteselsesheldragter.

Det er taiwanesiske Foxconn Technology Group, som driver fabrikken, og ifølge Bloomberg er det endnu uvist, hvor hurtigt firmaet kan få folk tilbage på til produktionsbåndet.

Fabrikken i Zhengzhou fremstiller størstedelen af Apples iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max-enhederne, som i år er de mest efterspurgte telefoner i Apples iPhone-kollektion.