OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

(Foto: Renato Ramos Puma/Unsplash)

Microsoft, Github og OpenAI vil have sagsanlæg smidt i skraldespanden

Selskaberne er utilfredse med retssagen vedrørende ophavsret i forbindelse med Github Copilot og ønsker derfor, at retten dropper sagen.

I et sagsanlæg bliver Microsoft – gennem Github - sagsøgt af en række kodere, som mener, at det nye værktøj til automatisk kodning, Github Copilot, bryder med ophavsretten for alle de brugere, der skriver kode i Github, fordi koderne mener, at deres kode hører under deres ophavsret.

Github Copilot benytter denne kode til automatisk at hjælpe brugere af værktøjet ved at udfylde kode. Copilot er en kodekompiler, scanner og søgeværktøj, der tapper ind i GitHub-arkivet af offentlige depoter.

Det er programmør og advokat Matthew Butterick, som er frontløber for massesøgsmålet.

Nu vil Microsoft, Github og OpenAI have retten til at droppe sagsanlægget.

Det skriver Winbuzzer.

Microsoft mener, at klagen "mislykkes på grund af to iboende defekter: mangel på skade og mangel på et ellers levedygtigt krav."

"Copilot trækker intet tilbage fra kroppen af ​​åben kildekode, der er tilgængelig for offentligheden," tilføjer Microsoft og GitHub.

"Copilot hjælper snarere udviklere med at skrive kode ved at generere forslag baseret på, hvad det har lært fra hele den viden, der er hentet fra offentlig kode," meddeler selskabet i retsdokumenterne.