Artikel top billede

(Foto: Benjamin Nelan/Pixabay)

Ny populær kryptovaluta er muligvis et svindelnummer - sætter transaktionsgebyr op til 99 procent efter køb

Har du hørt om den nye populære kryptovaluta, der er steget over 8000 procent siden årsskiftet? Det er svindel.

Siden vi gik ind i 2023 har en ny kruptovaluta kaldet Dingo Token haft en kursstigning på mere end 8.400 procent.

Men cybersikkerhedsselskabet med hovedsæde i Israel Check Point anslår, er Dingo Token "med stor sandsynlighed er et svindelnummer".

Sådan lyder konklusionen i en pressemeddelelse, som selskabet har sendt til Computerworld.

I den populære kryptovaluta har selskabets efterforskere fundet et stykke kode, som giver mulighed for at sætte transaktionsgebyret op til hele 99 procent, når der handles med valutaen.

På den officielle hjemmeside, som styres af skaberne af Dingo Token, oplyses det, at gebyret blot er 10 procent.

"Det betyder, at brugere, der investerer i Dingo Token, risikerer at miste stort set alle deres penge, lige efter de har købt kryptovalutaen," lyder konklusionen i pressemeddelelsen.

Check Points afdelingschef for Produktsårbarheder Oded Vanunu siger:

"Dingo Token er et klokkeklart eksempel på kryptosvindel. Vi har fundet en bagdør i valutaen, der giver personerne bag Dingo Token mulighed for at ændre gebyret, og lige nu er det blevet ændret til gigantiske 99 procent. Svindlere har i den grad fået øjnene op for kryptovaluta fordi det er et lukrativt marked, der udvikler sig med lynets hast, og fordi de kan forblive anonyme."

Der er altså god grund til at se sig ekstra godt for, når man handler med krypto-valuta.

“Hvis du som bruger investerer i kryptovaluta, eller har planer om det i fremtiden, opfordrer vi til, at man kun benytter sig af pålidelige kryptobørser og køber veletablerede valuta, der er blevet handlet mange gange,” siger Oded Vanunu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere