Artikel top billede

Streaming: Psykotisk bogentusiast vender tilbage i ”You”

Fjerde sæson af Netflix’ successerie har premiere denne uge, og her er endnu engang lagt op til dating med blodig udgang.

9. februar har fjerde sæson af den psykologiske Netflix-thrillerserie ”You” premiere og det er vi en del, der har ventet på med en vis spænding.

Nogle vil måske have fravalgt serien på grundlag af dens – helt bevidste – fremtoning som klassisk romantisk komedieserie i chick lit-genren, hvor unge storbymennesker mødes og sød musik opstår. Men så bør man måske alligevel overveje at give den en chance.

Serien følger den litterære entusiast Joe Goldberg, der spilles med psykotisk og stilfærdig belevenhed af Penn Badgley.

Joe arbejder ved seriens start i en boghandel, hvor han fordriver tiden med at samle og restaurere klassiske værker samt med at kigge på damer.

I de fleste tilfælde dog på afstand og heldigvis for det.

For selv om Joe ligner og opfører sig som enhver svigermors drøm, så har han – når han kaster sin kærlighed på en ny kvinde – en lidt kedsommelig vane med at blive fuldkommen besat og overvåge vedkommende på alle tænkelige og utænkelige måder.

Samtidig er han sygeligt jaloux og vildt manipulerende, og det går naturligvis ikke i længden. Desuden afsløres det gradvist, at han har en noget broget fortid.

Serien benytter flere usædvanlige filmiske greb. En stor del af dialogen foregår for eksempel via tekstbeskeder mellem hovedpersonerne, ligesom man konstant følger Joes indre monolog, som giver tæt indblik i hans overvejelser og bekymringer.

Derfor fanger man undertiden sig selv i at fatte sympati for manden, selv om hans moralske kompas helt oplagt ikke viser ret mod nord.

”You” er en af den slags serier, hvor det bedst svarer sig at starte med sæson ét, som man kan se traileren til her. Men er man allerede bekendt med Joe Goldberg og hans lidt komplicerede privatliv, kan man i stedet få en smagsprøve på den nye sæson her.

Kan streames på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere