Artikel top billede

(Foto: Lunar)

Lunar rejser 260 millioner kroner i ny kapital

Fintech-selskabet henter 260 millioner kroner i frisk kapital, der skal gøre Lunar profitabel endnu hurtigere.

Med en frisk pose penge på 260 millioner kroner sætter Lunar alle sejl ind på at blive profitabel hurtigst muligt.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

Stifter og CEO i Lunar Group, Ken Villum Klausen, pointerer, at der skal sorte tal på bundlinjen i det nuværende marked.

"De kapitalmarkeder, som vi og andre selskaber som Lunar rejser penge i, er helt anderledes end tidligere. Der er et ufravigeligt krav om indtjening," udtaler han.

"Vi har det sidste år forbedret vores produkt, fået flere kunder og øget vores indtjening markant. Det kommer vi til at fortsætte med i 2023 og årene fremover for markedet har brug for en seriøs udfordrer i branchen."

Bag kapitaltilførslen er langt størstedelen af de eksisterende aktionærer, og Ken Villum Klausen glæder sig over, at de støtter op om Lunar i en periode med "høj bølgegang på de finansielle markeder."

Den nye kapital gør det ifølge direktøren muligt for Lunar at udvikle og tilbyde endnu bedre produkter til Lunars mere end 500.000 kunder i Danmark, Norge og Sverige.

"Med den nye kapital i ryggen kan vi fortsætte ekspansionen i Norden, tilbyde nye og bedre digitale bankløsninger til vores kunder og dermed udbygge vores position som den førende udfordrer i det nordiske bankmarked."

Lunar er en ren digital løsning med en række bank-services. Siden 2019, hvor Lunar fik sin banklicens, har selskabet kørt med store underskud.

I seneste regnskab fra første halvår 2022 havde Lunar udgifter for knap en halv milliard kroner, men kun indtægter for knap 76 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere