Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

Microsoft indgår stor aftale med danske medier: Skal til at betale for dansk indhold

Microsoft kommer fremover til at betale danske medier for det af deres indhold, der er tilgængeligt på Bing.

Nu er der kommet hul på bylden efter lange forhandlinger mellem danske medier og techgiganterne – der er nemlig blevet indgået en aftale med Microsoft, om at techgiganten fremover vil betale danske medier for det medieindhold, der er tilgængeligt på søgemaskinen Bing, skriver Mediawatch.

Ifølge Anders Krab-Johansen, koncernchef i Berlingske Media og formand for organisationen bag forhandlingerne Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation, DPCMO, er denne aftale et gennembrud, der kan føre til flere aftaler.

”Det er jo et kæmpe gennembrud, at en af techgiganterne vil betale for at vise hen til frie medier, som de i forvejen gør,” siger han til mediet.

Aftalen er den første, siden en ændring i dansk lovgivning i 2021 gav danske medier ret til at gå sammen om at forhandle aftaler med techgiganterne.

Prisen er ikke fastsat, men er i gang med at blive fastslået, til gengæld vil pengene blive betalt med tilbagevirkende kraft fra sommeren 2021.

Foregangslandet for techgiganters betaling af medier har været Australien, som indførte lov om, at Facebook for eksempel skulle betale medierne for det indhold, der kom ud på det sociale medies platform.

Dette førte til en konflikt, hvor Facebook i Australien blokerede for mediers indhold på platformen, men efter forhandlinger mellem regeringen og Facebook, kom partnerne til enighed.