Artikel top billede

SAS under hacker-angreb: App’en er kompromitteret

SAS er ude for et omfattende cyberangreb, hvor både hjemmeside, app og kundeoplysninger er berørt.

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS døjer med et cyberangreb, som tirsdag aften 14. december fik paralyseret selskabets hjemmeside og lækket personoplysninger.

Angrebets omfang fik SAS til at fraråde brug af selskabets egen app, som skulle vise sig at lække andre brugeres rejseoplysninger, skriver bt.dk.

Således fik en app-bruger utilsigtet adgang til tre andre SAS-rejsendes rejseoplysninger.

Klokken 21.35 oplyser pressechef Karin Nyman til Reuters at app’en igen virkede, men at man stadig er under angreb:

”Vi kan ikke sige meget mere lige nu, da vi fortsat er midt i angrebet,” lyder beskeden.

Omkring klokken 23.00 fungerede app'en dog heller ikke, da Computerworld forsøgte at logge ind. Her lød beskeden at SAS fortsat er under cyberangreb.

Onsdag morgen klokken 07.15 melder SAS’ hjemmeside fortsat om problemer:

”Vi oplever i øjeblikket problemer med vores hjemmeside og vores app. Vi arbejdet på at løse dem og undskylder enhver gene det måtte skabe hos vores kunder,” lyder beskeden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere