Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Rettighedsalliancen kræver DNS-blokering af piratsider

Sider med piratkopieret indhold bør blokeres for at beskytte de danske internetbrugere, lyder det fra organisationen Rettighedsalliancen.

Et nyt samarbejde mellem staten og teleudbydere, der skal blokere for fup-mail og sms-beskeder med skadelige links, bør udvides til også at omfatte pirat-sider.

Det mener Rettighedsalliancen, der er en sammenslutning af organisationer inden for musik, film, tekstproduktion og design, ifølge Mediawatch.

Til mediet oplyser alliancen, at den mener, internetudbydere foretage DNS-blokering af sider med piratkopieret indhold.

Vil skabe tryghed på nettet

Organisationen krav kommer efter, at teleudbydere har indgået et nyt samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur samt Center for Cybersikkerhed har fået forbedrede mulighed for at blokere for links i svindel-mails og sms-beskeder

“Det skal være trygt at færdes på internettet. Det fordrer blandt andet, at myndigheder og virksomheder sammen finder løsninger, der gør det nemt for den enkelte at beskytte sig mod cyberkriminelle. Det er dette initiativ et godt eksempel på. DNS-blokering er en god måde at beskytte mod for eksempel phishing, som er et stort problem. Det kommer til at gøre en mærkbar forskel for sikkerheden, sagde chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Flarup, om det nye tiltag i enpressemeddelse i sidste uge.

Men ifølge Rettighedsalliancen udgør piratsider også en sikkerhedstrussel mod brugerne, og derfor bør de også blokeres som led i det nye samarbejde, lyder det fra organisationen.

”Det er hjemmesider, der krænker rettigheder, men som bestemt også udgør en sikkerhedstrussel, fordi der jo tit findes malware. Når man går ind på de her ulovlige hjemmesider som bruger, udsætter man sig selv for risikoen for at få malware på sin computer og få stjålet sine identitetsoplysninger for eksempel,” siger Maria Fredenslund, advokat og direktør for Rettighedsalliancen til Mediawatch.