Artikel top billede

Google udruller ny energibesparende funktion til Chrome

Google er begyndt udrulning af Chrome-browserens nye hukommelsesspare- og energispare-funktion.

Har du før været i kapløb med tiden, hvor arbejdet skal færdigøres på din bærbare inden, at batteriet løber tør for strøm?

Så er Google klar med en funktion til Chrome, der kan tage lidt af presset væk fra sådan en situation.

Google Chrome er nemlig gået i gang med udrulningen af to nye funktioner, hvor den ene er hukommelsesbesparende og den anden er energibesparende.

Det skriver 9to5Google.

Tilbage i december annoncerede Google de nye funktioner, der nu udrulles globalt til både Windows, MAC, Linux samt Chromebooks.

Funktionerne vil som udgangspunkt automatisk være slået til, og de kan slukkes/tændes ved at gå ind i 'Indstillinger' hvor der er en knap under fanen 'Effektivitet'.

Energisparefunktionen fungerer ved, at "Chrome sparer på batteriet ved at begrænse baggrundsaktivitet og visuelle effekter," fremgår det. Dette inkluderer animationer og opløsning af videoindhold.

Det tilføjes, at man som bruger kan bemærke ændring i "spil- og video performance", når denne funktioner er slået til.

Udover tænd/sluk-knappen, der knytter sig til funktionen, vil det være muligt at indstille den således, at den først aktiveres, når batteriet er nede på 20 procent eller først aktiveres, når computeren ikke er tilsluttet en lader.

Hukommelsesspare-funktionen vil automatisk "frigøre hukommelse fra inaktive faner", der således giver andre sider og apps flere ressourcer. De inaktive sider vil stadig være synlige og øjeblikkeligt blive genindlæst, når der trykkes på dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere