Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk e-handel ramt af tilbagegang / Apple har solidt greb om de unge forbrugere / Dansk it-firma bliver sponsor for Kevin Magnussen

Dansk e-handel ramt af tilbagegang. Apple har solidt greb om de unge forbrugere. Dansk it-firma bliver sponsor for Kevin Magnussen. Google holder iværksætter-dag for ukrainske kvinder, og så fylder en af opfinderne af Basic i dag 95 år.

Godmorgen venner

Det er i dag onsdag 22. februar, og her har du dagens første morgen-briefing fra Computerworld.

Denne morgen er det igen Jacob Wittorff, der har strikket dit nyhedensoverblik sammen.

Vi lægger ud med en historie om, at den danske e-handel er kommet ned på jorden igen efter en højtflyvende periode under pandemien.

Dansk e-handel ramt af tilbagegang

Danskerne har gennem de seneste mange år brugt flere og flere penge på e-handlen. Men den tendens har 2022 sat en stopper for.

Det viser Dansk Erhvervs E-handelsanalyse for 2022.

Det fremgår af analysen, at danskerne i 2022 brugte 179,9 milliarder kroner på e-handel, hvilket er et fald med én procent i forhold til 2021.

Til sammenligning steg værdien af danskernes e-handel i 2021 med hele 18 procent og med seks procent i 2020.

Analysen viser til gengæld, at selvom der blev handlet for færre penge online, så steg antallet af e-handler i 2022 med fire procent.

Apple har solidt greb om de unge forbrugere

Et markant flertal af de unge amerikanere foretrækker iPhone fremfor Android-telefoner.

Det skriver den britiske erhvervsavis Financial Times.

Ifølge avisen viser nye data fra annonceplatformen Attain, at der er uforholdsmæssigt mange unge mennesker blandt iPhone-brugerne.

Således er det 34 procent af alle iPhone-ejere, som tilhører den såkaldte generation z, der er den generation, som er født mellem 1997 og 2010. Til sammenligning er det blot 10 procent af Samsung-ejerne der tilhører den generation.

Financial Times påpeger, at samme præference ikke ses blandt andet ældre amerikanere, hvor antallet af Android og iPhone-brugere er relativt ligeligt fordel.

Dansk it-firma bliver sponsor for Kevin Magnussen

Det danske it-sikkerhedsfirma Admin By Request er blevet sponsor for Roskildes hurtigste bysbarn, Kevin Magnussen

Selskabet kan således meddele, at Kevin Magnussen i 2023 vil bære selskabets logo på sin køredragt i Formel 1.

“Med vores rødder i Danmark og 60 procent af vores kunder i USA er det et oplagt valgt for os at blive sponsor for en danske kører på det eneste amerikanske Formel 1-hold,” siger Lars Sneftrup Pedersen, der er administrerende direktør for Admin By Request ifølge en pressemeddelelse.

Google holder iværksætter-dag for ukrainske kvinder

Google Danmark har tilbudt en række ukrainske flygtninge-kvinder et iværksætterforløb, skriver Børsen.

Ifølge Børsen kulminerede forløbet for nylig med en såkaldt Ukraine Pitch Day på selskabets kontor, hvor kvinderne fik mulighed for at fremlægge deres forretningsideer for et panel af investorer.

Googles danske landechef Bianca Bruhn forklarer til Børsen, at forløbet blandt andet handler om hjælpe kvinder med at styrke deres virksomheder samt give dem nogle kompetencer, som de kan bruge, når de en dag skal tilbage til Ukraine og bidrage til genopbygningen af landet.

I dag fylder Basic-opfinderen Thomas Kurtz 95 år

Thomas Kurtz, der er med-opfinderen af programmeringssproget Basic, fylder i dag 95 år.

Sammen med John Kemeny udviklede han i 1960’erne programmeringssproget til sine studerende på det amerikanske ivy-league universitet Dartmouth College.