Artikel top billede

Tilbud: Så meget koster ubegrænset roaming over hele jorden via Elon Musks Starlink-satelliter

Selskabet bag Elon Musks Starlink-sateliitter er begyndt at sende tilbud på fri internet-roaming over hele kloden.

200 dollar om måneden - svarende til godt 1.400 kroner.

Det er prisen på ubegrænset internet-adgang over det meste af kloden via satellit.

Elon Musk-selskabet SpaceX er nemlig begyndt at sende tilbud ud på ubegrænset internet-adgang via selskabets Starlink-satellitter, der fra deres kredsløb om jorden skal sikre internet-adgang overalt på kloden.

Ifølge PCMag sender SpaceX for tiden tilbud ud til en række mulige kunder, som selskabet tilbyder abonnement på den såkaldte Starlink Global Roaming-tjeneste.

Med tjenesten kan din “Starlink få forbindelse fra næsten alle steder i verden på land.”

SpaceX har i flere år solgt Starlink-terminaler, som er gået som varm brud.

I typisk Elon Musk-stil har de fået et mærkeligt navn - nemlig ‘Dishy McFlatface’.

De er blevet solgt for 599 dollar inklusive WiFi-router, strømforsyning, kabler og tripod, og køberne har primært været brugere, som bor i afsides egne af verden, hvor der typisk ikke er internet-forbindelse.

Starlink er også klar med et tilbud til faste brugere med fast bopæl i USA, som ikke har brug for at roame kloden. For dem koster et abonnement 110 dollar om måneden, knap 800 kroner.

SpaceX skrive ifølge PCMag i tilbuddet, at ‘Global Roaming anvender Starlinks ‘inter-satellit links’ [som er lasere, red] til forbindelse omkring jordkloden.’

Der er tale om en ny teknologi, påpeger selskabet, og derfor må man forvente, at der kan være lidt knaster og ‘kortere perioder’ med dårlig eller slet ingen forbindelse, lyder det.

SpaceX har lanceret næsten 3.000 Starlink-satellitter i lavt kredsløb om Jorden siden 2019. Det placerer SpaceX som det selskab, der har sendt aboslut flest satellitter i rummet.

Andre konkurrerende selskaber er rivalerne OneWeb og Amazon.com Inc's Project Kuiper.